9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLoc de joaca lânga ghena

Loc de joaca lânga ghena

Un loc de joaca din cartierul craiovean George Enescu a fost amplasat chiar lânga rampa de gunoi. Desi sesizate, autoritatile publice n-au miscat pâna acum nici macar un deget.


Craiovenii din cartierul George Enescu au apelat la autoritati pentru a delimita cumva locul de joaca de la blocul nr. 14 de rampa de gunoi a Salubritatii, care deserveste cvartalul de locuinte. Ultima interventie a fost facuta chiar in cadrul proiectului „Fii vocea cartierului tau!“, organizata de Gazeta de Sud pe 20 februarie 2007, la Liceul de Chimie. De atunci nu s-a schimbat nimic, in ciuda faptului ca seful Serviciului gospodarire comunala al Primariei Craiova, Marius Barcan, a declarat ca va analiza situatia si va dispune. Barcan nu poate fi contactat de câteva zile, iar sefii sai au spus ca nu sunt informati. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a afirmat ieri ca nu stie despre ce e vorba. „Nu mi s-a raportat pâna acum ca exista nemultumiri cu privire la amplasarea acelui loc de joaca, cu atât mai putin nu mi s-au prezentat solutii pentru desfiintarea si mutarea lui. O sa verificam insa, ca sa vedem daca se poate face ceva“, a aratat Nedelescu.


La amenajarea locului in care copiii care se joaca au in fata o priveliste presarata cu gunoaie, nu s-a tinut cont nici de distantele care trebuie pastrate fata de o rampa de gunoi. „O platforma de cartier nu poate fi infiintata la mai putin de cinci metri fata de o locuinta. In normative nu se precizeaza ce distanta trebuie respectata fata de un loc de joaca, dar se poate deduce ca acesta nu trebuie construit lânga rampa“, a spus directorul general al Serviciului de Salubritate Craiova, Sorin Ciobanu.


Lucrari de mântuiala


Locurile de joaca sunt din ce in ce mai cautate in Craiova, dupa ce unele au fost distruse de huligani, altele au fost desfiintate de municipalitate fiindca terenul a fost retrocedat. Cele mai multe cazuri de acest gen se intâlnesc in cartierul Valea Rosie, unde, in perimetrul Asociatiei nr. 1, lucratorii din Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au fixat elementele unui loc de joaca cu câteva linguri de beton, lasându-le apoi in voia copiilor, care puteau oricând sa se accidenteze. Defectiunile au fost remediate, insa oficialii se tem ca astfel de situatii mai pot fi intâlnite in Craiova. „Am fost sesizati de locatari ca muncitorii fixeaza leaganele sau toboganele cu câteva grame de beton, iar acestea se desprind si pot constitui pericol pentru copiii care vin sa se joace. RAADPFL trebuie sa verifice daca locurile de joaca din Craiova prezinta siguranta“, a spus viceprimarul Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU