16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSefii de regii umfla potul

Sefii de regii umfla potul

Directorii regiilor craiovene si-au croit buzunare mai mari pentru veniturile din 2007, an in care câstiga peste 74.000 de lei, fara premiul anual.


Regiile de autoritate publica din Craiova vor sa-si largeasca organigrama, dar si salariile. Cele patru unitati – Regia Autonoma de Transport, Regia Autonoma Apa, Regia Autonoma de Termoficare si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) – sunt conduse de oameni de 740 de milioane de lei vechi fiecare, in 2007, cu 100 de milioane de lei vechi mai mult decât in 2006, fara a pune la socoteala premiul anual pe care il pot incasa in cazul in care ating criteriile de performanta – 12 salarii de baza lunare – si fara a include eventualele venituri din diverse comisii si consilii de administratie. Exceptie face Regia de Transport, care vine cu propunerea de cheltuieli cu veniturile directorului general Virgil Boboc de 1,18 miliarde de lei vechi in 2007, reprezentând salariul de baza plus alte sporuri, inclusiv premiul anual. Potrivit sefului Serviciului resurse umane din Primaria Craiova, Ioan Acrivopol, majorarea salariilor sefilor de regii din subordinea municipalitatii se datoreaza grilei de salarizare, care a fost ridicata in ianuarie 2007 la 3.770 de lei, fata de 3.100 de lei. „Salariul de incadrare in cazul directorilor de regii a crescut, ceea ce conduce, si prin aplicarea sporurilor prevazute de lege, la majorarea semnificativa a venitului lunar“, a spus Acrivopol.


Premiul anual, nerevendicat


Premiile anuale nu au fost prinse in fundamentarea bugetelor la regiile Apa, de Termoficare si la RAADPFL, din cauza ca aceste venituri nu au fost si nici nu pot fi incasate din cauza criteriilor de performanta prea aspre. Tatian Tudorache, seful Termoficarii, spune ca este inutil sa propuna acordarea acestor bani, atâta vreme cât aceasta depinde de incasarea debitelor. „Regia are de recuperat sute de miliarde de lei vechi de la asociatiile de proprietari in termene bine delimitate prin contractul de performanta. Or, este imposibil sa respectam aceste cerinte. Asa ca, la ce bun sa ne stabilim niste salarii pe care oricum nu le putem lua?“, a explicat Tudorache. Omologul sau de la Regia Apa, Constantin Stamatoiu, spune ca, pe lânga bariera criteriilor, umflarea artificiala a cheltuielilor si asa insemnate cu salarizarea personalului constituie alt motiv pentru care nu a gasit nimerit sa-si creioneze venitul pe 2007 cu premiu cu tot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS