17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirector BRD achitat de judecatori

Director BRD achitat de judecatori

Fostul director comercial al Bancii Române de Dezvoltare (BRD) – Grup Craiova, Gheorghe Ion, a fost gasit nevinovat de Judecatoria Craiova, dupa ce fusese trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savârsirea infractiunilor de acordare de credite fara respectarea normelor bancare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Conform rechizitoriului intocmit de Serviciul Teritorial Craiova al Directiei Nationale Anticoruptie, pe 7 august 2002, in calitatea sa de director comercial al bancii, Gheorghe Ion ar fi dispus prelungirea pentru inca un an a contractului de acordare a unui credit in valoare de 60.000 de euro pentru firma SC HELIN’S TRADING SRL Craiova, despre care avea informatii ca nu are posibilitatea sa-si plateasca ratele scadente. „In aceeasi zi in care a dispus acordarea noului imprumut, fostul director comercial a aprobat plata sumei si a acceptat sa ii fie folosita parola proprie pentru efectuarea transferului de credit catre societatea favorizata“, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al DNA. Fapta a iesit la iveala in urma unui control al Bancii Nationale a României, in urma caruia a fost sesizat DNA.


Pronuntându-se asupra cauzei, Judecatoria Craiova a considerat ca inculpatul Gheorghe Ion este nevinovat, instanta dispunând achitarea pentru ambele fapte. DNA Craiova a formulat insa apel, care se judeca acum de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS