19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOcolitul gropilor, 500 de milioane de euro pe an

Ocolitul gropilor, 500 de milioane de euro pe an

Peste jumatate de miliard de euro. Aceasta este suma tradusa in combustibil pe care românii o pierd anual din cauza infrastructurii rutiere deficitare. Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Româna a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), proprietarii de autovehicule care circula in România inregistreaza pierderi zilnice de 1,5 milioane de euro prin cresterea consumului de combustibili determinate de starea precara a infrastructurii rutiere. Mai exact, 547,5 milioane de euro anual. „Studiul ARACO a fost realizat pe baza reglementarilor internationale accesate de proiectantii antreprenori si de investitorii din constructii si a analizat economiile, in cazul in care autovehiculele merg cu viteza superioara“, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu.


„Pierderile legate de infrastructura deficitara pot fi diminuate atât prin reducerea consumului de benzina, cât si prin gasirea unor solutii alternative pe drumuri, precum subtraversarile sau pasarelele“, spun reprezentantii ARACO.


Cei mai afectati de starea deplorabila a drumurilor sunt transportatorii. Potrivit acestora, principalul vinovat pentru situatia de fata este Administratia Nationala a Drumurilor.


„Aceasta institutie este cea care trebuie sa reabiliteze, sa construiasca si sa organizeze licitatii. Dar banii destinati acestor activitati se duc pe lucruri deloc prioritare, cum ar fi camere video si cântare mobile“, a declarat Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Români de Transport, care a adaugat ca „AND trebuie sa administreze drumuri, nu spagi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS