14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate500 de bugetari pentru gospodaria Baniei

500 de bugetari pentru gospodaria Baniei

Marea familie a functionarilor din administratia Craiovei se mareste, cel putin pe hârtie, ajungând la 500 de posturi din ce in ce mai bine platite din buzunarul contribuabilului. Intrarea in UE cere si reorganizarea aparatului, prin infiintarea unei directii de integrare multifunctionale.


Organigrama Primariei Craiova va include 500 de posturi in 2007, cu 40 mai multe decât in 2006, au aratat ieri reprezentantii municipalitatii. Masura suplimentarii ofertei bugetare este justificata prin necesarul de forta de lucru in administratia locala si prin nevoia de fonduri europene, pentru a caror contractare primaria vrea sa infiinteze o directie atotcuprinzatoare. Seful Serviciului resurse umane din cadrul Primariei Craiova, Ioan Acrivopol, a confirmat ieri ca noua organigrama, care urmeaza sa fie supusa votului consilierilor municipali pe 31 ianuarie, va cuprinde circa 500 de locuri. „Cel mai probabil, executivul va propune 500 de posturi, dupa cum a reiesit din primele discutii. In mod sigur vor fi peste 490“, a spus Ioan Acrivopol.


In prezent, primaria numara 390 de angajati – functionari publici si personal contractual – din totalul de 460 de locuri de munca aprobate pentru anul 2006, in care fondul de salarii al municipalitatii a atins plafonul de zece milioane de lei. Oficialii din Banie spera ca in 2007 sa se ocupe cât mai multe posturi. „Cred ca si prin prisma cresterilor salariale, dar si prin redistribuirea functiilor – fiindca degeaba avem organigrama bogata, daca locurile vacante sunt neatractive – vom reusi sa atragem mâna de lucru spre primarie“, a afirmat ieri primarul Craiovei, Antonie Solomon. El sustine ca la unele directii, cum ar fi Urbanismul, specialistii prefera sa lucreze in sistem privat, unde se câstiga mai mult decât in administratia publica locala.


Compartimente in miscare


O data cu integrarea, Primaria Craiova isi trage directie de integrare europeana si investitii, dislocând aproape tot ce inseamna investitii, transport, sistematizarea circulatiei de la actuala directie tehnica, aceasta urmând sa se ocupe doar de gospodarire comunala. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a spus ca este normal ca aceste servicii sa se mute laolalta sub tutela integrarii.


„Cele mai importante fonduri europene la care visam cu totii vor fi pentru investitii in infrastructura, asa ca este firesc ca oamenii care lucreaza la proiecte si, mai departe, la derularea lor sa fie o echipa“, a aratat Solomon. Executivul intentioneaza sa-l numeasca sef peste noua directie pe Sever Bordu, actualul director adjunct al Directiei tehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS