Cearta pe avere

Autori


Ecaterina Danciu, din Craiova, impreuna cu fratele sau, Cristian Armaselu, l-au actionat in judecata pe alt frate, Gheorghe Armaselu, pentru impartirea averii parintilor ramasa dupa decesul acestora. La prima vedere pare un simplu proces de succesiune, insa lucrurile sunt putin mai complicate.

Averea pentru care se judeca cei doi frati, Cristian si Gheorghe Armaselu, si sora acestora, Ecaterina Danciu, cuprinde o casa, in comuna Licurici, cu anexe si terenul aferent, precum si mai multe suprafete de terenuri in aceeasi localitate. Alta casa, cu terenul aferent, in suprafata de 300 mp, situata in Bucuresti, care a apartinut parintilor celor trei mostenitori, nu a mai fost inclusa in lista bunurilor care urma sa fie supuse succesiunii. Terenul aferent casei are o valoare imensa, acesta reprezentând, de fapt, punctul de interes al intregului caz. Potrivit lui Gheorghe Armaselu, o parte de 5/8 din casa si terenul de la Bucuresti a fost vânduta de Domnica Armaselu, mama celor trei mostenitori, catre Cristian Armaselu. „Tatal nostru a decedat in anul 1980, iar mama in anul 2003. Partea ramasa in urma mortii tatalui meu s-a impartit celor trei copii si mamei noastre.

In anul 1997, când mama era bolnava si nu se putea deplasa, aceasta a vândut partea pe care o detinea din casa si teren fratelui meu, Cristian Armaselu, fara stiinta mea. Am aflat intâmplator de aceasta tranzactie si, in urma presiunilor facute de mine, s-a facut dezbaterea succesorala, dar fara nici un rezultat. Am solicitat Judecatoriei Târgu Carbunesti anularea contractului de vânzare-cumparare, dar actiunea a fost respinsa. Am facut recurs, care a fost respins ca nefondat de Tribunalul Gorj, iar procesul este acum la Curtea de Apel Craiova“, a spus Gheorghe Armaselu.

Doua procese judecate de acelasi magistrat

Procesul de impartire a averii s-a judecat tot la Judecatoria Târgu Carbunesti si s-a incheiat tot in defavoarea lui Gheorghe Armaselu. Din toate bunurile, el nu a ramas decât cu o parte din terenurile din comuna Licurici. „Am, in gospodaria de la Licurici, sase vaci, dintre care patru sunt gestante. Acum trebuie sa le vând, ca nu mai am unde sa le tin. Am facut recurs impotriva acestei sentinte“, a precizat Gheorghe Armaselu. Actiunea a inceput in anul 2004 si s-a incheiat abia acum, dupa mai bine de doi ani. Ciudat este ca ambele procese, cel de anulare a contractului si cel de succesiune, au fost judecate de acelasi magistrat: Carmen Vatavu.


Terenul de la Bucuresti a fost subevaluat

Gheorghe Armaselu sustine ca terenul situat in zona Bazilescu din Bucuresti a fost subevaluat de expertul care s-a ocupat de acest caz. In raportul intocmit de expert, valoarea casei si a terenului este stabilita la suma de 650 de milioane de lei vechi, un metru patrat de teren fiind evaluat la 55 de euro. „Am cerut o informare de la o agentie imobiliara din Bucuresti, care mi-a raspuns, printr-o adresa, ca pretul in zona respectiva este de 400 de euro/mp. Am cautat pe internet in oferta altei agentii imobiliare si am gasit ca un teren pe strada respectiva se vinde chiar la un pret si mai mare, cu 500 – 650 de euro/mp. Pretul acestei proprietati a fost subevaluat din doua motive: pentru ca procesul sa aiba doar o singura cale de atac, ca urmare a faptului ca suma este mai mica de un miliard de lei, si sa nu mai am dreptul la despagubiri“, considera Gheorghe Armaselu.

Proprietatea de la Bucuresti a fost vânduta apoi catre fiul lui Cristian Armaselu. In sentinta Judecatoriei Târgu Carbunesti se precizeaza ca acesta i-a dat unchiului sau o suma de 4.000 de dolari pentru partea detinua de el din proprietatea de la Bucuresti.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. RRomanul patRRiot said:

    vrei sa castigi un proces in mioritika? atunci da SPAGA judecatorului!

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 30 decembrie 2006

Actualitate

» Agentul termic, dat in urmarire
» Prin Craiova bate UE
» Revelionul Integrarii, cu focuri de artificii si sampanie
» Sarbatoare la frontiera româno-bulgara
» Revelion pentru toate buzunarele
» Viciile de procedura au ajutat vipurile sa scape de arest
» Cearta pe avere

Local

» Sanatatea intra in UE cu spaga in buzunar
» Ministerul Sanatatii interzice cresterea pasarilor in oras
» Sapte schimbari pe care le aduce 2007
» La vremuri noi, obiceiuri vechi
» Revelion in odaia buna
» Câte bordeie, atâtea obiceie
» Superstitii de Anul Nou
» Cu Oltcitul pe sine
» Accident la Simian
» Atentie la gropi!
» Motoscutere pentru politisti
» Politistele fac legea

Dolj

» Scolile doljene se aliniaza normelor UE
» Românii isi aleg parlamentarii europeni anul viitor
» 6,5% promovabilitate pentru recapatarea permisului

Gorj

» Mii de stegulete UE pentru târgujieni

Sport

» „Sunt multumit!“
» Njock are clauza antialcool
» Pacurar, ultimul la masa negocierilor
» „Exista nedreptati in Liga I“
» Meciuri tari
» Grozdanovski va semna cu Rapid
» Chivu vrea sa ramâna la AS Roma
» „Doar asocierea cu SCM ar fi reciproc avantajoasa“
» „Sorin Tanasie merita un titlu european!“
» Spaniolii cauta un nou Alonso

Bani & Afaceri

» 2007 schimba regulile in sectorul economic
» BNR taie avansul la creditele pentru locuinta
» Banii vechi pot fi schimbati si in ianuarie

Magazin

» Ia te uita
» Bancul zilei
» Traiasca maslinele!
» Utile Craiova
» Aparitii editoriale
» Fereşte-te de radar!
» Sa ne innoim de Revelion!
» O viata in stil second hand
» Craciunul – sezonul cadourilor nedorite
» Scurte stiri
» Horoscop

Opinii

» Varza de Bruxelles
» Adio, 2006!
» Remember

Top