19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBania, parasita de Sarbatori

Bania, parasita de Sarbatori

La acest sfârsit de saptamâna, gara si autogara din Banie au devenit foarte aglomerate, din cauza fluxului mare de calatori.


Petrecerea Sarbatorilor de iarna in sânul familiei, alaturi de cei dragi sau cu prietenii, i-a facut pe multi oameni sa ia cu asalt gara si autogara din Banie, la sfârsitul acestei saptamâni. Fie ca au ales sa isi petreaca Sarbatorile de iarna la munte, in alte orase sau in provincie, oamenii au vrut sa se asigure din timp ca vor avea un loc in trenuri sau autobuze. Cei mai grabiti s-au dovedit studentii care, in cele mai multe cazuri, s-au trezit cu noaptea in cap, pentru a se deplasa spre destinatiile dorite.


Aglomeratia este insa specifica acestei perioade a anului, cel putin asa sustin reprezentantii CFR Calatori. Pentru a asigura confortul calatorilor, toate cele sase case de distributie a biletelor functioneaza, in zilele urmatoare, alaturi de altele patru, de la agentia de voiaj. In acest fel, conducerea institutiei spera sa elimine imbulzeala, iar calatorii sa nu fie nevoiti sa stea zeci de minute la coada pentru a cumpara un bilet.


„Am suplimentat si câteva trenuri pentru a asigura buna desfasurare a activitatii noastre. In aceasta categorie au fost selectate 1724 si 1725 – accelerat, Târgu Jiu – Bucuresti cu inca patru vagoane, dar si 794, 795, 797, 798 – rapid, pe ruta Craiova – Bucuresti cu inca doua vagoane“, a precizat Cornel Prodana, sef Divizie Comercial din cadrul CFR Calatori.


Patronii firmelor de transport si-au sporit profitul


In ceea ce priveste gara Craiova, aceasta s-a dovedit ieri neincapatoare pentru zecile de calatori care doreau sa plece din oras. Pentru ca lucrarile de reabilitare nu au fost finalizate, oamenii au preferat sa astepte linistiti trenul pe peron, scapând astfel de forfota din sala de asteptare.


„Ma duc la ai mei la Târgu Jiu. Asa fac in fiecare an de Sarbatori. Pentru ca sunt in Craiova la facultate reusesc sa ii vad doar in vacanta si de Sarbatori, asa ca o sa dau o fuga pâna la ei. In fiecare an merg cu trenul si este aglomeratie, pentru ca fiecare vrea sa se duca la cei dragi“, a spus Cristi Dimitrie, student al Facultatii de Stiinte Politice din Craiova.


La doar câtiva metri de gara, nici autogara nu s-a lasat mai prejos, momindu-si clientii cu plecari spre diverse orase si sate din ora in ora. Patronii firmelor de transport se asteapta insa ca in urmatoarele zile numarul persoanelor care vor apela la serviciile lor sa creasca semnificativ.


„Fluxul de calatori a crescut in special datorita elevilor si studentilor care au luat vacanta. Pentru a le asigura conditii bune am marit numarul masinilor, dar si al curselor. Situatia nu ne-a luat prin surprindere pentru ca in fiecare an ne confruntam cu aceeasi situatie“, a declarat Viorel Neagra, presedintele Asociatiilor Transportatorilor Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS