14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContestatii la concursul pentru posturile de manageri de spital

Contestatii la concursul pentru posturile de manageri de spital

Candidatii pentru posturile de manageri de spital au trecut ieri si de ultima proba, interviul. Potrivit Comisiei Regionale de Concurs Craiova, interviul nu a pus probleme candidatilor si nici nu a reusit sa influenteze nota finala.


Rezultatele finale nu vor putea fi insa afisate astazi din cauza contestatiilor. Comisia de la Craiova a inregistrat 15 contestatii la cea de-a doua proba – proiectul de management – din partea unor candidati nemultumiti de modalitatea de acordare a notei. Presedintele comisiei, dr. Mircea-Ion Bourceanu, sustine insa ca este putin probabil ca vreo contestatie sa fie aprobata din cauza nivelului destul de scazut al proiectelor de management si a modului in care candidatii respectivi au sustinut proiectele in fata comisiei. „Au fost de exemplu candidati care au stiut foarte bine sa-si prezinte ideile chiar daca proiectul lor a fost mai slab, insa cei care nu au reusit sa obtina nota sapte nu au avut proiecte bune si nici nu au stiut sa le sustina“, a precizat Bourceanu.


Se asteapta rezultatele


Cei care au reusit sa promoveze concursul au considerat ca probele nu au fost grele desi necesitau anumite aptitudini, obligatorii pentru munca de manager. „A fost un examen interactiv prin care s-a urmarit testarea capacitatii de adaptare la o situatie noua“, a spus dr. Cristina Calangiu, managerul interimar al Spitalului de Urgenta Craiova. Dupa finalizarea contestatiilor, urmeaza centralizarea rezultatelor, dupa care câstigatorii vor primi ordinele de numire in functia de manager, semnate de ministrul sanatatii publice.


La concursul pentru posturile de manageri desfasurat la Craiova au fost inscrisi 50 de candidati care au luptat pentru ocuparea celor 39 de posturi de manageri de spital vacante din cele cinci judete ale Olteniei. Sapte candidati (cinci din judetul Dolj si doi din judetul Gorj) nu au reusit sa obtina nota minima, 7.00, necesara pentru promovarea fiecarei probe. Pentru a fi declarati admisi, candidatii care au obtinut minim 7.00 la fiecare proba vor trebui sa obtina in final o medie care sa nu fie mai mica de 8.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS