14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParapeti in calea pompierilor de la Isalnita

Parapeti in calea pompierilor de la Isalnita

Interventiile pompierilor de la Isalnita sunt intârziate cu 15 minute din cauza ca antreprenorul drumului Craiova-Filiasi a postat pe mijlocul soselei parapeti din tabla care impiedica accesul pe sensul catre Filiasi.


Grupul de Pompieri situat intre Doljchim si Complexul Energetic de la Isalnita se confrunta de ceva timp cu o problema mai putin obisnuita. Pompierii sunt nevoiti sa ocoleasca doi kilometri la fiecare interventie care implica sensul de mers inspre Filiasi pentru ca societatea care se ocupa de lucrarile la drum, Grassetto Lavori, a montat pe mijlocul soselei parapeti de tabla in dreptul Grupului de Pompieri, fapt ce impiedica accesul catre banda care duce la Filiasi. Colonelul Liviu Raducan, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“, a declarat ca la fiecare interventie care implica mersul spre Filiasi, masina de interventie este nevoita sa se intoarca la Doljchim, sa intre in parcarea combinatului si apoi sa efectueze manevra de patrundere pe sensul de mers catre Filiasi intr-un spatiu foarte strâns. „Pentru ca nu avem acces catre Filiasi, trebuie sa facem o ruta ocolitoare de vreo doi kilometri pe la Doljchim. Timpul de raspuns pentru interventie se mareste astfel cu 10-15 minute pentru ca e vorba de o masina de 25 de tone, care trebuie manevrata intr-un spatiu foarte strâns“, a spus Raducan. Seful ISU a precizat ca, desi a realizat un proiect de sistematizare a zonei, care includea accesul direct catre sensul de mers catre Filiasi si implicit disparitia parapetilor, acesta nu a fost aprobat de reprezentantii Administratiei Nationale a Drumurilor de la Bucuresti, cu toate ca documentele aveau avizul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri din Craiova.


Parapetii vor fi scosi neoficial


Problema reclamata ieri de conducerea ISU in cadrul Colegiului prefectural este cunoscuta si de reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri. Adrian Lumezeanu, directorul DRDP, a precizat ca solicitarile ISU nu au fost agreate de Administratia Nationala a Drumurilor de la Bucuresti, insa, neoficial, pâna la rezolvarea legala a situatiei, se pot scoate câtiva parapeti pentru a permite accesul masinii de pompieri. „Atunci când vom semna procesul-verbal de receptie il voi semna cu obiectiuni. Neoficial, se pot scoate doi-trei parapeti pentru ca masina de interventie sa poata trece, imi asum responsabilitatea“, a declarat Adrian Lumezeanu. La rândul sau, si consultantul firmei Grassetto se apara spunând ca responsabilitatea pentru modificarea proiectului o poarta in intregime AND. „Stim cazul si am vrut sa ajutam Grupul de Pompieri de la Isalnita, insa si noi ne-am lovit de refuzul celor de Bucuresti. Noi a trebuit sa respectam proiectul care prevedea acesti parapeti si de aceea nu am putut interveni“, a declarat Ion Dârzu, coordonator in cadrul firmei de consultanta Hyder Consulting.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS