20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul a pus sare pe rana lui Orfahli

Prefectul a pus sare pe rana lui Orfahli

Decizia de reziliere a contractului pentru gestionarea parcarilor cu plata adoptata in urma cu zece zile de consilierii Craiovei a primit ieri avizul de legalitate al prefectului de Dolj, Nicolae Giugea. Dupa comunicarile oficiale, Mohamed Al Orfahli, administratorul firmei care controleaza parcarea, va trebui sa-si retraga oamenii de pe strazi.


Cronos Impex, asociat si adversar in acelasi timp cu Primaria Craiova in afacerea taxei de parcare din Banie, trece in aceste zile prin cea mai delicata perioada a contractului incheiat in 2001: municipalitatea a primit aviz de la Prefectura Dolj sa-si trimita partenerul la plimbare oriunde, dar nu pe strazile Craiovei. „Azi dimineata (vineri – n.r.) am semnat referatul de legalitate a hotarârii consiliului local municipal care aproba rezilierea contractului dintre SC Cronos Impex SRL si Primaria Craiova pentru amenajarea si exploatarea parcarilor cu plata din municipiu“, a declarat prefectul de Dolj, Nicolae Giugea.


Pilonul legislativ pe care s-a intemeiat actiunea consiliului local este pactul comisoriu de grad IV, care permite incetarea unilaterala, fara somatie si fara punere in intârziere, a parteneriatului, in cazul in care SC Cronos Impex SRL nu-si indeplineste obligatiile contractuale, prin nerealizarea termenelor prevazute. Potrivit consilierului juridic al prefecturii, Ciurlin Paulon, documentele transmise de Primaria Craiova dovedesc faptul ca SC Cronos Impex nu s-a achitat niciodata de sarcini precum: dotarea cu aparatura electronica de monitorizare a accesului si duratei parcarii si cu distribuitoare de etichete sau jetoane de parcare (pentru parcarile inchise); dotarea cu parcometre (pentru parcarile deschise); urmarirea si evidentierea activitatii printr-un software propriu; transmiterea de documente justificative consiliului local (evidenta asocierii, decont de venituri si cheltuieli) etc. „Decizia consiliului local municipal este legala, din punctul nostru de vedere, intrucât se bazeaza pe incalcarea evidenta a unor obligatii contractuale amendabile inclusiv cu desfiintarea unilaterala a colaborarii“, a spus Ciurlin Paulon. Avizul de legalitate al prefectului a ajuns ieri oficial si la Primaria Craiova, insa hotarârea va fi pusa in aplicare cel mai probabil luni, dupa cum a afirmat primarul Antonie Solomon. „Aici ia sfârsit afacerea cu parcari a predecesorilor nostri (mandatul Ion Calin – Vasile Bulucea – n.r.). Consilierii locali au luat o decizie inteleapta si ii felicit. Daca ar fi dupa mine, as pune-o in practica astazi, acum. Dar am inteles ca mai sunt niste demersuri minore de parcurs. Luni, oricum, nici un craiovean n-o sa mai plateasca taxa la Cronos“.


Orfahli asteapta parafa


Administratorul SC Cronos Impex, Mohamed Al Orfahli, nu este sigur ca va ataca in contencios administrativ hotarârea municipalitatii: „Daca s-a dat aviz, atunci asteptam sa ni se comunice, iar juristul nostru va decide ce e de facut“. Orfahli a intâmpinat si analiza juristilor prefecturii cu o contestatie, care insa nu poate fi luata in seama in acest stadiu al conflictului. In orice situatie, actul administrativ isi produce efecte imediat de la comunicarea catre SC Cronos Impex SRL. El poate fi suspendat, in eventualitatea unui proces, prin sentinta a instantei la unul dintre termenele de judecata la cererea SC Cronos Impex SRL. Mohamed Al Orfahli si municipalitatea din Banie se judeca de trei ani pe diverse spete pe marginea contractului din 2001, câstig de cauza având de fiecare data Orfahli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS