19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoerica, intre audieri si tratament medical

Boerica, intre audieri si tratament medical

Angelica si Niculina Stoican, cunoscutele interprete de muzica populara, au fost audiate de anchetatorii belgieni si români intr-un caz privind disparitia unor bijuterii din Belgia. In acest caz a fost audiat si omul de afaceri Genica Boerica.


Cunoscutele interprete de muzica populara Angelica si Niculina Stoican, mama si fiica, precum si afaceristul craiovean Genica Boerica au fost audiati intr-un caz de escrocherie cu bijuterii care s-a petrecut in Belgia. Un bijutier belgian a depus o plângere impotriva unui cetatean din Belgia, pe care l-a acuzat de inselaciune. Potrivit anchetatorilor, bijutierul a reclamat faptul ca i-a dat acestuia mai multe bijuterii cu scopul de a le comercializa, insa nu a mai vazut nici bijuteriile, nici banii. Belgianul acuzat de escrocherie a declarat anchetatorilor ca intentiona sa vânda bijuteriile pe piata din România, unde urma sa deschida un magazin, cu ajutorul a trei persoane: Angelica Stoican, Niculina Stoican si Genica Boerica. Belgianul este acuzat de escrocherie si abuz de incredere.


O echipa de anchetatori belgieni a venit in Oltenia sa participe la depunerea depozitiilor celor trei. La nivelul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova s-au format trei comisii rogatorii pentru audierea acestora, intrucât fiecare are domiciliul in judete diferite.


Politistii belgieni s-au deplasat in Gorj pentru a o asculta pe Niculina Stoican, in Mehedinti pentru a lua o declaratie de la mama acesteia, Angelica Stoican, si in Craiova pentru a-l audia pe Genica Boierica.


Ziua la Parchet, seara la spectacol


Claudia Budiana, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, a confirmat ca renumitele cântarete si omul de afaceri craiovean au fost audiati, insa nu a precizat calitatea pe care o au in acest caz sau daca s-a dispus luarea unei masuri impotriva acestora: „Ancheta in acest caz este desfasurata de autoritatile belgiene si noi doar sprijinim cercetarile efectuate de acestea. Persoanele respective au fost audiate, dar nu va putem da alte informatii“.


Niculina Stoican a fost audiata joi, 9 noiembrie, de comisia rogatorie la sediul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, in prezenta a doi politisti belgieni. Aceasta a declarat ca mama sa se afla intr-o relatie apropiata cu belgianul acuzat de escrocherie. Cristina Ciobanu, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, a spus ca artista a avut calitatea de martor. Interesant este ca in aceeasi zi in care a fost audiata, Niculina Stoican a sustinut un recital pe scena Festivalului de Folclor „Maria Lataretu“, care s-a desfasurat la Casa de Cultura din Târgu Jiu.


Niculina Stoican sustine ca nu a vazut nici o bijuterie din Belgia


Niculina Stoican a declarat ca a infiintat o societate care avea ca scop comercializarea de bijuterii, dar ca firma nu a functionat niciodata si ca obiectele din metale pretioase nu au intrat in firma: „Este vorba de o societate care s-a infiintat cu ani in urma si la care sunt si eu asociat. Aceasta societate nu a functionat niciodata. Deci, comercializarea cu bijuterii nu a existat ca atare. Bijuteriile nu au ajuns la firma noastra, ca sa le comercializam noi. Societatea nu a fost activa“.


Totusi, intre Niculina Stoican si Genica Boerica exista o relatie mai veche, acestia fiind cercetati, impreuna si cu sotul artistei, intr-un dosar penal privind returnarea ilegala de TVA. Un imobil din Târgu Jiu a fost achizitionat de Genica Boerica de la Banca Internationala a Religiilor, dupa care cladirea a fost vânduta succesiv prin sase firme. Printre societatile care au facut parte din acest circuit se numara si cea detinuta de Niculina Stoican, dar si alta firma reprezentata de sotul ei. Prejudiciul estimat de anchetatori in acest caz se ridica la doua miliarde de lei.


Boerica pleaca din Craiova


Tribunalul Bucuresti a acceptat ieri ca omul de afaceri Genica Boerica sa paraseasca Craiova, pentru doua saptamâni, ca sa-si trateze artrita reumatoida la Institutul „N. Paulescu“, din Câmpina. Afaceristul craiovean se afla sub interdictia de parasire a localitatii de domiciliu. Discutarea pe fond a dosarului a fost, amânata, deoarece dosarul in care este inculpat Genica Boerica se afla inca la Curtea de Apel Bucuresti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII