17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAceti face debransari pentru neplata datoriilor

Aceti face debransari pentru neplata datoriilor

Operatorul de apa din Slatina, SC Aceti SA, incepe sa faca debransari, mai nou, in calitate de creditor. Cu o lista intocmita de Serviciul vânzari-productie si Compartimentul urmarire-incasare, angajatii societatii incep sa ridice 17 contoare de la usa slatinenilor care au facut lucrarea de separare cu plata in rate la Aceti. Debransarile pentru neplata ratelor se fac dupa doua luni, iar rebransarea aduce bani frumosi operatorului. „Nu sunt rate mari, dar contractul prevede debransarea pentru o intârziere de 60 de zile. Conform contractului, pentru primele 30 de zile de intârziere se calculeaza majorari de dobânda de 1%, iar peste 30 de zile majorari de dobânda de 2%. Dobânda aferenta ratei este cea de referinta a Bancii Nationale Române la fiecare luna. In noiembrie, aceasta a fost de 8,75%. Tot potrivit contractului, debransarea pentru neachitarea ratelor se face fara preaviz. Rata lunara se achita pâna in ultima zi lucratoare din luna“, a declarat purtatorul de cuvânt al Aceti, Teodor Zamfir.


Asta nu este tot ce are de platit clientul firmei, care a preferat sa faca lucrarea de separare cu contract in rate. Rebransarea la sistem costa 270.000 de lei pentru abonatii de la bloc si 650.000 de lei pentru abonatii de la case, pentru asociatiile de proprietari si pentru agentii economici. Aceti a devenit prin acest tip de contract un fel de banca. Iar ceea ce prezenta drept o facilitate pentru cine nu are bani, dar vrea sa faca separarea, se dovedeste o belea si are „costuri ascunse“ ca orice credit. Este de mentionat ca nici una dintre celelalte firme care au facut lucrari de separare nu a incheiat contracte in rate.


Rebransarea la apa se face dupa achitarea ratelor, dobânzii majorate si taxei de debransare-rebransare, in termen de trei zile, potrivit purtatorului de cuvânt al Aceti. Cele 17 apartamente care vor ramâne fara apa din cauza neachitarii ultimelor doua rate sunt imprastiate in tot orasul, pe Aleea Rozelor si strada Infratirii (câte trei apartamente), Cuza Voda si Mihai Eminescu (câte doua), Cireasov, Lalelelor, Nicolae Titulescu, Primaverii, Teiului, Toamnei si Zmeurei (câte unul).


De marti ramân fara apa inca 15 beneficiari, pentru debite curente mai mari de 60 de zile de la facturare. Pe lista figureaza doua apartamente de pe strada Arcului, 11 case particulare si doua societati comerciale de pe Aleea Bradului si Independentei. Cele mai mari facturi sunt ale firmelor, de peste doua milioane si jumatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS