13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvitati de marca la „Oltenii si… restu' lumii“

Invitati de marca la „Oltenii si… restu’ lumii“

Desi organizatorii tremurau sâmbata seara vazând ca, la festivitatea de premiere si la spectacolele de umor care au incheiat cea de-a doua editie a manifestarii „Oltenii si…restu’ lumii“, sala Casei de Cultura a Sindicatelor era ocupata doar pe jumatate la ora inceperii, situatia a fost, pâna la urma, salvata. Momentele de biografie si umor semnate Florin Piersic, invitat special la manifestare, au fost aplaudate la scena deschisa de sutele de spectatori care au umplut, pâna la urma, sala.


La cele patru sectiuni de concurs, organizatorii au oferit aproape 20 de premii. La Concursul international de caricatura, juriul prezidat de cunoscutul Stefan Popa Popa’S a acordat patru premii speciale in posesia carora au intrat Tudor Banus, caricaturistul publicatiilor Times si Le Monde, Aurel Trestian, Romeo Raduleanu si Gogu Neagoe, care in afara premiului a primit, din mâna maestrului Popa’S, si mapa de lucru a artistului in valoare de peste 1.000 de euro.


La sectiunea de proza umoristica, unde premiul I nu s-a acordat, au fost premiati Ioan Dragusanu din Suceava (premiul II), Ioan Marinescu Puiu din Cluj Napoca (premiul III) si Dan Salapa din Drobeta Turnu Severin (premiul special).


Marele Premiu „Nicolae Fulga“ la sectiunea de epigrama a fost câstigat de Nichi Ursei din Râmnicu Vâlcea. Dan Capruciu a primit premiul I, Ioan Dragusanu – premiul II, Emil Ianos – premiul III, iar Mihai Danielescu (Ploiesti), Eugen Doici (Iasi), Alexandru Hanganu (Braila) si Ioan Marinescu Puiu au primit câte un premiu special. Concursul de bancuri a avut patru câstigatori, respectiv Eugen Doici, Dan Capruciu, Ioan Marinescu si Alecu Sanda.


Dupa Gala Laureatilor, publicul a fost incalzit, in asteptarea actorului Florin Piersic, cu momente umoristice sustinute de grupurile „Pro-Parodia Junior“ din Craiova, „Academia de Politie“ si „Strict secret“ din Bucuresti. Intr-un târziu si-a facut aparitia si Florin Piersic, care, in nota arhicunoscuta, a impletit povestiri biografice când emotionante, când anecdotice cu siruri de bancuri si melodii romantice, rezultând un spectacol efervescent care a adus autorului aplauze la scena deschisa. Cei doi „grei“ ai manifestarii, Florin Piersic si Stefan Popa Popa’S au primit, la final, din mâna primarului Darius Vâlcov, mai multe daruri reprezentând o recunoastere a activitatii lor artistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS