11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendum cu cântec la Intorsura

Referendum cu cântec la Intorsura

Comuna doljeana Intorsura se pregateste de referendum dupa ce 37% din populatia localitatii a semnat pentru schimbarea din functie a primarului.


Potrivit reprezentantilor Prefecturii Dolj, tabelul nominal care continea 515 semnaturi ale cetatenilor din Intorsura pentru schimbarea din functie a primarului Florea Tudor a fost depus la sediul institutiei in luna iulie. Adelina Marinescu, consilier juridic in cadrul Prefecturii Dolj, a declarat ca, fiind indeplinite conditiile legale, imediat dupa primirea documentului a fost declansata procedura de organizare a referendumului. „515 cetateni din Intorsura, adica 37% din populatia comunei, au semnat pentru incetarea mandatului primarului. Oamenii au semnalat mai multe nerespectari ale indatoririlor pe care le avea primarul, faptul ca nu au fost puse in aplicare unele hotarâri ale consiliului local si abuzuri. Conform legii, am trimis adrese la toate institutiile implicate pentru a-si desemna un reprezentant in comisia de organizare a referendumului“, a spus Adelina Marinescu. Consilierul juridic a precizat ca, din verificarile efectuate, s-a constatat ca semnaturile a 19 persoane aflate pe tabelul nominal depus la prefectura trebuie invalidate deoarece acestea nu aveau vârsta legala pentru a semna. Conform Legii nr. 215/2001, republicata, pentru organizarea unui referendum este necesar acordul a cel putin 25% din populatia localitatii.


Primarul Tudor va contesta semnaturile pentru referendum


Primarul vizat de semnaturile oamenilor din Intorsura spune insa ca totul a fost pus la cale de inamicul sau din primarie, viceprimarul Constantin Dragoianu. In ultima perioada, comuna Intorsura a devenit cunoscuta mai degraba prin scandalurile rasunatoare intre primarul Florea Tudor si viceprimarul Constantin Dragoianu decât prin proiectele câstigate de administratia locala pentru dezvoltarea comunei. Primarul Tudor il acuza acum pe vicele Dragoianu ca a umblat cu tabelul prin comuna si a fabricat semnaturile pentru referendum. „S-a dus vicele la câtiva oameni si a aparut cu tabelul asta de 515 persoane. Ce e curios e ca prefectul spune ca deja au venit reprezentanti ai prefecturii sa verifice semnaturile, dar nimeni nu a auzit si nu a vazut nimic. O sa incerc sa contest semnaturile pentru ca politia sa vina sa faca o confruntare cu fiecare cetatean care a semnat in acel tabel ca sa se vada daca sunt reale“, a spus primarul Tudor.


Pe de alta parte, seful pe linie de partid al primarului din Intorsura, presedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, e de parere ca procedurile de organizare a referendumului nu vor ajunge prea departe pentru ca nu sunt legale. „Ma surprinde faptul ca aceia care se ocupa de referendum nu cunosc legea. Aceasta cerere trebuie sa mearga la prefect, care o trimite la Ministerul Administratiei si Internelor, iar ministerul o supune pe ordinea de zi a guvernului. Isi face iluzii cine crede ca va reusi asa sa organizeze acest referendum. Nu vor face acest lucru pentru ca asa vrea vicele de la Intorsura. Pai, de ce n-as face eu asta la Cosoveni?!“, a declarat senatorul Oprea.


Viceprimarul Constantin Dragoianu se apara spunând ca semnaturile sunt intr-adevar strânse de cineva, insa nu de el. „Eu nu m-am implicat in nici un fel in strângerea semnaturilor, s-au implicat altii, consilieri locali, nu eu, asa ca Tudor spune prostii. Semnaturile au fost deja verificate de cei de la prefectura, deci nu stiu ce verificare mai cere si el. Oricum, a facut mult rau si acum va suporta consecintele“, a spus vicele Dragoianu. Comisia, care va fi constituita dupa ce fiecare institutie implicata isi va desemna un reprezentant, va stabili data la care va avea loc referendumul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS