9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cea mai plictisitoare slujba din Marea Britanie


Un barbat din North Wales are cea mai plictisitoare slujba din Marea Britanie, dar sustine ca o adora! Potrivit site-ului Ananova, Keith Jackson isi petrece zilele supraveghind procesul de uscare a vopselei. Britanicul, de 57 de ani, priveste diverse suprafete ore in sir, atingându-le din când in când cu degetul pentru a vedea in ce stadiu se afla.


„Munca mea este foarte importanta. Noi producem vopseaua pentru suprafetele intinse din sistemul de transport subteran al Londrei. Aplicarea acesteia nu poate fi facuta decât intre orele 3.00 – 5.00. O data ce a fost aplicata, ea trebuie sa se usuce foarte rapid, astfel incât oamenii sa se poata deplasa in voie spre serviciu“, a declarat Jackson, managerul tehnic al companiei „Aquatic Coatings“. Totodata, directorul firmei, Anthony Kershaw, a declarat: „Viteza de uscare este cruciala. Keith este cel care calculeaza timpul necesar pentru acest lucru“.


Un „zâmbet“ din secolul al XVIII-lea


O pereche de dinti falsi, veche de 200 de ani, a fost expusa pentru prima oara, pentru a marca Ziua Mondiala a Zâmbetului. Potrivit site-ului Ananova, dintii, creati in Franta la sfâsitul secolului al XVIII-lea, au fost purtati de Arthur Richard Dillon, cunoscut ca Arhiepiscopul Narbonne. Acesta a incetat din viata in 1806. Cele doua piese invechite, din portelan, au fost descoperite in Londra, in sicriul prelatului. Perechea de dinti poate fi vazuta, zilele acestea, la British Museum. Se pare ca posesorul a achizitionat-o de la dentistul parizian Nicholas De Chemant. Arheologul Natasha Powers a declarat: „Aceste piese unice sunt reprezentative pentru o perioada de vârf in istoria medicinei dentare, prin folosirea de noi materiale si metode pentru fabricarea dintilor falsi“.


S-a ascuns opt ani intr-o grota ca sa scape de politie


Un barbat, din China, s-a predat politiei dupa ce a stat ascuns intr-o grota timp de opt ani. Potrivit site-ului Reuters.com, chinezul era dat in urmarire pentru agresiune si posesie ilegala de arme. Barbatul, de 35 de ani, pe nume Liu Yong, isi construise grota sapând un tunel chiar in spatele dormitorului din locuinta sa, mascând intrarea cu un sifonier. El iesea din ascunzatoare pe timpul zilei, pentru a se spala, a citi si a se uita la televizor. In schimb, noaptea intra inapoi in grota, spunându-i sotiei ca se ascunde de persoane carora le datora bani. Liu insista ca a decis sa se predea pentru ca nu a mai suportat „tensiunea psihica“ in care traia.


„No comment“ editie speciala


Astazi, la ora 17.00, B1 TV a programat o editie speciala a emisiunii „No comment“, cu Monica Columbeanu. B1 TV transmite in direct, de la magazinul Diverta din Platza Romania, lansarea volumului „Viata lui Irinel Columbeanu“, eveniment in cadrul caruia vor acorda autografe atât Irinel Columbeanu, cât si autorul cartii, jurnalistul Catalin Tache.


Telespectatorii B1 TV au ocazia de a urmari in exclusivitate lansarea biografiei miliardarului Irinel Columbeanu, la care au fost invitate numeroase personalitati publice.


Martin Scorsese regizeaza un documentar despre Rolling Stones


Martin Scorsese a inceput sa lucreze la un film documentar despre legendara trupa Rolling Stones. Potrivit site-ului Femalefirst.co.uk, celebrul regizor va coordona filmarile pentru viitoarele concerte ale rockerilor din Teatrul Beacon, New York, sustinute in perioada 29 – 31 octombrie. Pâna in prezent nu s-a stabilit daca filmul va trata intreaga istorie a formatiei sau doar cel mai recent turneu – „A Bigger Bang“. Potrivit sursei citate, Scorsese este cunoscut pentru pasiunea sa fata de documentarele rock, fiind apreciat pentru filmul „No Direction Home“, despre Bob Dylan.


Madonna vrea sa adopte „o tara de copii“


Madonna a negat recent speculatiile potrivit carora ar planui sa adopte un copil. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, celebra diva americana a facut joi o serie de declaratii in acest sens, in timp ce se pregatea sa viziteze 50 de copii de la un orfelinat din Malawi. Cântareata, care tocmai a incheiat un turneu mondial, insista ca se afla in tara africana pentru a construi un centru de ingrijire pentru 4.000 de orfani. Liz Rosenberg, reprezentanta vedetei, a precizat: „Madonna nu vrea sa adopte un orfan, ci o tara intreaga de copii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS