19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasele sinistratilor intâmpina toamna la fundatie

Casele sinistratilor intâmpina toamna la fundatie

In prag de toamna, cea mai mare parte dintre batrânii si bolnavii care si-au pierdut casele in urma revarsarii Dunarii din luna aprilie inca asteapta sa puna piatra de temelie la casele incadrate de guvern in categoria „social“.


Oamenii care si-au vazut casele luate de apele revarsate ale Dunarii in luna aprilie ar putea avea mult si bine de asteptat pâna vor pasi in noile locuinte reconstruite cu bani de la stat. Daca in ceea ce priveste casele care vor fi ridicate in regie proprie de sinistrati situatia este mai buna, iar oamenii s-au apucat deja de lucru, pentru locuintele sociale nu s-a incheiat nici distribuirea materialelor de constructii. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca, pentru a mentine ritmul de lucru, primarii comunelor sinistrate vor fi periodic mustruluiti si li se vor da explicatii privind procedurile de lucru. „I-am luat si pe primari la rost pentru ca trebuie sa continuam treaba. ANL a facut pâna acum mai mai multe case. Au venit banii pentru manopera locuintelor sociale, 70 de milioane de lei pentru fiecare casa, si trebuie sa explicam primarilor cum trebuie sa procedeze“, a precizat prefectul Giugea.


Edilul din Bistret vrea lamuriri suplimentare


Demersurile pentru contractarea lucrarilor la locuintele sociale l-au pus in incurcatura pe primarul comunei Bistret, Constantin Raicea. Edilul-sef din comuna unde vor fi reconstruite 42 de case sociale a declarat ca inca nu au sosit banii pentru manopera caselor si ca asteapta de la prefectura instructiuni clare referitoare la modul in care vor fi atribuite lucrarile.


„Deocamdata nu au venit banii pentru manopera caselor sociale, dar stiu ca lucrarile trebuie scoase la licitatie, asa ni s-a spus. Trebuie insa sa ne spuna cei de la prefectura exact cum sa facem, ca sa procedam in limite legale. Am dat o parte din materialele de constructii si, pe masura ce vin, le impartim oamenilor“, a mentionat Constantin Raicea.


In Bechet n-a venit pietrisul pentru fundatie


Daca la Bistret metodologia constituie principala problema a autoritatilor locale, la Bechet nu au sosit inca toate materialele necesare turnarii fundatiei. Primarul Constantin Oclei a declarat ca, desi banii pentru manopera au intrat in conturile primariei, iar echipele de muncitori au fost tocmite, in oras nu a sosit pietrisul destinat celor 23 de cazuri sociale, iar oamenii nu pot incepe constructia. „Mi-au venit banii de manopera si o parte din materiale, dar nu a venit pietrisul pentru fundatie si nu se pot apuca oamenii de lucru. Ce am primit ca materiale de constructii am si impartit oamenilor, avem si echipe de maistri care se vor ocupa de constructie, dar inca nu stiu cine trebuie sa aduca pietrisul“, a spus Constantin Oclei.


La Cârna s-a inceput reconstructia caselor sociale


Apropierea sezonului rece a determinat autoritatile din Cârna sa caute solutii pentru a grabi lucrarile de reconstructie a caselor sociale din comuna. Pentru ca nici pâna in prezent in localitate nu a sosit fierul pentru fundatia celor peste 30 de locuinte ce trebuie reconstruite cu bani de la guvern, primarul Constantin Radu a declarat ca a folosit materiale aflate in depozitul primariei, iar oamenii s-au apucat deja de saparea fundatiilor.


„Luni vor veni banii pentru manopera caselor sociale, dar ne-am apucat deja de lucru, cu echipe de maistri tocmite de noi. Am dat oamenilor care se incadreaza in categoria aceasta toate materialele pe care le-am primit, iar fierul pentru fundatie l-am dat de la primarie, pentru ca mai aveam un rest de materiale pe care nu le folosiseram. Acum suntem la stadiul de sapare a fundatiei“, a declarat Constantin Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII