11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEdilii din Intorsura, vrajmasi pe bani publici

Edilii din Intorsura, vrajmasi pe bani publici

In vreme ce primarul il plaseaza pe viceprimar in categoria „cel putin hot“, celalalt il califica pe edilul-sef drept „nebun la cap“. Dincolo de cuvinte, seful nu i-a platit subalternului concediul medical, dar s-a ales din partea acestuia cu un proces si cu o sesizare, in urma careia nevasta primarului isi poate pierde locul de munca. Filmul ruleaza sub atenta coordonare a Prefecturii Dolj.


Sotia primarului din Intorsura a primit ordin, vineri, de la prefectul de Dolj, sa-si faca, incepând de astazi, bagajele din primarie, unde lucreaza ca referent la Serviciul taxe si impozite. Decizia a fost luata pe motiv de incompatibilitate, din luna mai functionarul public Maria Tudor aflându-se, conform unei organigrame, suspect modificate si validate de prefectura dupa aproape trei luni, in subordinea directa a sotului sau, primarul Florea Tudor. Edilul-sef, penelist la culoarea politica, isi varsa focul pe subalternul sau, viceprimarul pedist, si pe tatal acestuia, consilier local pedist, care ar fi instigat la fabricarea si aprobarea organigramei. „Este afacere pedista. Numai Dragoienii, tata si fiu, cu sprijinul unui jurist din prefectura, au initiat acel document si l-au modificat cu pixul, in timpul sedintei de consiliu local, dupa care i-au fortat pe consilieri sa voteze. Atunci mi-au dat mie in subordine toate serviciile, inclusiv Taxele si impozitele, unde lucreaza sotia mea. Imaginati-va ca viceprimarul Constantin Dragoianu are in subordine doar Cultura. Dar n-am ce sa-i cer, i-am vazut cazierul, unde, din pacate, n-am apucat sa citesc decât «furt», deci este cel putin hot. Era plin cazierul“, a sustinut Florea Tudor. Viceprimarul afirma ca nu are nici un amestec, in afara de sesizarea trimisa catre prefectura, prin care anunta incompatibilitatea. „El e nebun la cap, domnule! Pai, ce, eu am propus organigrama? El a propus-o. E adevarat ca s-au schimbat niste lucruri, dar cu stiinta consilierilor si prin votul lor si sub supravegherea juristului de zona. Iar sesizarea am facut-o fiindca secretarei i-a fost frica“, a spus Dragoianu. Intr-adevar, conform organigramei votate de Consiliul Local Intorsura pe 31 mai 2006, sotia primarului devenea nepotrivita cu functia pe care o detinea pâna la acea ora. Totusi, actul a fost validat de prefectura in august 2006, cu mai putin de 60 de zile inainte de ordinul prefectului. Ceea ce inseamna ca prefectul nu i-a mai acordat primarului ragazul de 60 de zile prevazut de Legea nr. 161/2003 pentru a-si rezolva problema. Juristii sustin insa ca termenele sunt discutabile, dar nu si ordinul prefectului.


Transfer cu Intorsura


Primarul Florea Tudor a dat saptamâna trecuta o dispozitie prin care isi transfera sotia de la Taxe si impozite la Asistenta sociala. „Eu m-am incadrat in termen, intrucât n-au trecut 60 de zile de la validarea organigramei. Am luat decizia sa-mi trec nevasta la alt compartiment, care nu imi e subordonat direct. Consider ca lucrurile s-au rezolvat“, a spus Tudor. Viceprimarul Dragoianu il ataca din nou, declarând ca dispozitia e nelegala. „Primaria Intorsura nu are post vacant la Asistenta sociala, deci doamna Tudor nu poate fi mutata acolo“, e de parere Dragoianu. Arbitru si in aceasta situatie este tot Prefectura Dolj, actul emis de primar fiind supus controlului de legalitate al prefectului. Directorul Directiei legalitatea actelor din prefectura, Eugen Marinescu, sustine ca dispozitia este oricum tardiva. „Termenul de 60 de zile se aplica de la data adoptarii hotarârii de consiliu local, chiar daca validarea a venit mai târziu. Ca atare, o decizie de transfer luata in august nu va fi, cel mai probabil, avizata de prefect, in primul rând din cauza ca e tardiva“, a spus Marinescu. El nu a explicat insa ce s-ar fi intâmplat daca primarul isi incadra consoarta la alt serviciu in luna iunie, iar organigrama primea aviz de nelegalitate in iulie sau in august. De asemenea, directorul nu ne-a lamurit cum ar fi explicat primarul incompatibilitatea, ca motiv al unei eventuale dispozitii de transfer, in luna iunie, daca noua organigrama, prin care s-a produs acea incompatibilitate, zacea prin birourile prefecturii, neluata in seama. Prefectura nu se opreste insa aici cu confuziile.


Inundatii in prefectura


Catre Primaria Intorsura a plecat vineri nu numai ordinul prefectului de desfacere a contractului nevestei primarului, dar si alta adresa, ca al doilea exemplar al unui raspuns dat unui petitionar din localitate. Desi sesizarea fusese trimisa prefecturii ca solicitare de pozitie fata de aceeasi situatie de incompatibilitate a sotilor Tudor in primarie, ea a fost analizata ca petitie pe tema inundatiilor si a primit raspuns ca totul e OK inclusiv in chestiunea incompatibilitatii! Adica, primarul se implica legal si foarte corect in exercitarea atributiilor pe linie de inundatii, iar sotia sa are alte problemele administrative de rezolvat, din functia pe care, la fel de legal, se gaseste. Depesa este semnata inclusiv de prefect, care recunoaste, astfel, ca locul doamnei Tudor este acolo de unde, in aceeasi zi, tocmai o alungase. Prefectul de Dolj nu a putut fi contactat ieri, iar primarul Florea Tudor stia „din auzite“ ca are de primit scrisorile prefecturii.


Viceprimarul, si bolnav, si „abuzat“


Viceprimarul Constantin Dragoianu l-a chemat in instanta pe primar pentru a-l obliga la plata concediului medical. „Este abuz in serviciu ce face Florea Tudor. Nu numai ca a dispus sa nu mi se plateasca concediul medical, dar m-a mai si pus absent nemotivat patru zile. Pentru asta o sa raspunda in fata legii“, a declarat Dragoianu. Primarul este de parere insa ca dovada concediului medical este o „facatura“. „Am probe ca viceprimarul nu a fost bolnav, deci nu am de ce sa-i platesc. Am sesizat si Colegiul Medicilor sa-l verifice pe doctorul care i-a semnat hârtiile. Iar daca trece pe la primarie in fuga nu inseamna obligatoriu ca e si la munca. Totul e o lucratura politica, cum v-am spus, ca Alianta asta nu numai ca nu functioneaza, dar partidele se mai si obstructioneaza unul pe altul“, a replicat Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS