11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria vrea sa astupe gunoiul de la Mofleni

Primaria vrea sa astupe gunoiul de la Mofleni

Conflictul mocnit dintre municipalitate si firma care gestioneaza gunoiul Craiovei a cunoscut ieri un nou episod. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu sustine ca reprezentantii societatii Eco Sud nu au prezentat pâna in prezent un proiect de executie a lucrarii de acoperire a vechii gropi de gunoi, desi lucrarea trebuie finalizata pâna la sfârsitul lunii septembrie.


Autoritatile locale sunt din nou suparate pe firma Eco Sud. Dupa ce legislativul craiovean a aprobat diminuarea pretului la tona de gunoi pretins de societatea bucuresteana si considerat de conducerea primariei exagerat, edilii au descoperit in contractul incheiat cu Eco Sud o noua obligatie pe care acestia ar trebui sa o respecte.


Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat ca firma trebuie sa prezinte un proiect pentru ecologizarea vechiului depozit de la Mofleni, document care va fi supus aprobarii in cadrul Consiliului Local Craiova. „Cei de la Eco Sud trebuie sa vina cu un proiect pentru acoperirea gropii ecologice de la Mofleni pentru ca acest lucru este prevazut in contractul initial cu Systema Ecologic. Proiectul trebuie sa contina modul in care va fi acoperita groapa pentru ca acest lucru nu se poate face la intâmplare, iar documentul va fi supus apoi aprobarii consiliului local“, a spus Nedelescu.


Vicele a adaugat ca, in cazul in care firma va prezenta proiectul, acesta va fi introdus pe ordinea de zi luna viitoare. In timp ce viceprimarul reclama lipsa proiectului de executie, directorul Serviciului de Salubritate, care monitorizeaza activitatea firmei, Sorin Ciobanu, a precizat ca un proiect pentru lucrarea inceputa deja de Eco Sud exista, insa acesta va trebui completat cu alt document, care sa fie aprobat in CL Craiova. „Ei au inceput deja sa care pamânt pentru a acoperi groapa si a fost facut un proiect initial, dar mai este nevoie de acest proiect care sa fie supus aprobarii in consiliul local. In contractul initial nici nu exista un termen de finalizare pentru acoperirea gropii, insa in actul aditional a fost trecuta ca data-limita 30 septembrie 2006“, a spus directorul Ciobanu.


„Daca e sa nu ne incadram, asta e“


Daca proiectul pentru acoperirea depozitului de la Mofleni are sanse sa fie intocmit in curând, in ceea ce priveste respectarea termenului de finalizare a lucrarii nimic nu e sigur. Irena Ilie, administrator al firmei Eco Sud, a declarat ca firma va incerca sa se incadreze in termenul prevazut de actul aditional al contractului, insa costurile pe care le presupune lucrarea sunt foarte mari. „Ne vom stradui sa ne incadram in termenul prevazut de actul aditional. Daca e sa nu ne incadram, asta e. Costul acoperirii unui hectar l-am calculat la un miliard si vechea groapa are o suprafata de peste 30 de hectare. Ar fi trebuit sa ne lase cu vechiul pret ca sa putem face asta“, a spus Irena Ilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS