19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiulangii din consiliul local

Chiulangii din consiliul local

Consilierii locali craioveni au tras chiulul de la sedintele CL din 2005, la care trebuia sa participe. Acestia si-au motivat absentele pretextând ca au avut diverse treburi, care nu sufereau amânare.


Dupa ce anul trecut au demonstrat ca duc lipsa acuta de idei, când vine vorba de initiat diverse proiecte de interes local, consilierii craioveni nu au fost prea interesati nici macar sa ponteze sedintele lunare de consiliu, la care erau obligati sa fie prezenti. Din cei 27 de consilieri, 17 au lipsit la cel putin o sedinta. Ca sa scape de excluderea din consiliu pentru ca nu dau cu lunile pe la sedinte, o parte dintre acestia au depus, in prealabil, cereri de motivare.


Potrivit regulamentului CL Craiova, absentele „se considera motivate pentru caz de boala, deplasarea in alta localitate in interesul serviciului, in probleme ce nu suportau amânarea“.


Doar o sedinta cu toti consilierii


Campion, anul trecut, la absente a fost consilierul Dragos Cotarcea, care a reusit sa se eschiveze de sedintele CL de cinci ori. Interesul „extrem de crescut“ pentru problemele craiovenilor l-a dovedit in sedinta din 24 august, când a depus cererea de demisie din functia de consilier local pe care o detinea. La egalitate cu fostul sau coleg se situeaza consilierul PC, Eugen Iordache. Nici consilierul PSD, Mihail Neagoe, nu a fost mai consecvent când a venit vorba sa isi faca treaba pentru care e platit, el având patru absente motivate. „Pentru ca am lipsit, cum era si normal, nu mi-am primit remuneratia intreaga. Absentele mele au fost insa motivate, intr-un caz am fost plecat in Statele Unite, intr-altul am fost la o inmormântare, iar de celelalte nu imi aduc aminte exact, insa sigur lipsa mea a fost justificata. Nu obisnuiesc sa lipsesc“, a declarat consilierul Mihail Neagoe.


In clasamentul absentilor, pe locul trei, se situeaza doi consilierii PNL, Dumitru Ungureanu si Ionut Stroe, cu câte trei absente la activ. Singurul care a lipsit nemotivat in anul 2005 a fost consilierul PRM Constantin Stamatoiu, aceasta intâmplându-se la sedinta extraordinara din 11 februarie 2005. Alesul local neaga insa acest lucru, spunând ca a fost prezent la toate sedintele din actualul mandat. Desi in procesul-verbal de la acea sedinta se precizeaza si lipsa nemotivata a consilierului PSD Petre Gongu, acesta a declarat ca singura data când a lipsit a fost in perioada concediului.


Potrivit regulamentului, când un consilier absenteaza nemotivat de la mai mult de trei sedinte ordinare consecutive, consiliul constata incetarea de drept a mandatului consilierului in cauza, iar sanctionarea se discuta pe ordinea de zi. Precizam ca, in medie, la fiecare sedinta lipseau câte doi consilieri. Singura sedinta de CL la care toti membrii au fost prezenti, a fost cea de pe 30 iunie. La capatul opus, cei mai multi absenti s-au inregistrat pe 28 iulie, când cinci consilieri au motivat ca le este imposibil sa ajunga la sedinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS