9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Si tu ai fost copil!

„Copiii sunt suparati ca apa le-a luat casele si jucariile si plâng…“. Asa au motivat Alina si Alexandra Clejeneanu, doua gemene din Craiova, dorinta lor arzatoare de a le face câteva daruri copiilor din zonele calamitate. Nu au mai mult de trei ani. Dar stiu bine ca bucuria lor nevinovata nu costa mult: o papusa, o rochita ori câteva creioane colorate. Nu le-a luat mult sa strânga câteva lucrusoare de care se puteau lipsi: doua-trei papusi, câteva jocuri si hainute dintre cele mai bune. Emotionate, le-au adus la redactia GdS, sperând ca fapta lor buna va lumina putin viata unor micuti nefericiti. „Speram sa le placa jucariile. Noi ne-am jucat cu ele cu drag…“.


Craiovenii daruiesc


Alexandra si Alina Clejeneanu nu sunt singurele care au raspuns apelului GdS de a-i ajuta pe copiii din satele inundate ale Doljului. Zeci de craioveni au adus daruri – fie ca a fost vorba de bani, fie de haine, rechizite ori dulciuri – Monica Ghita, Georgeta Teodor, Silviu Radu, Mariana Pantelie, Catalin Ceausu, Violeta Albastroiu, Robert Dinu, Anca Maria Buduru, Constantin Gorunescu, Maria Stefan, Paul Ripeanu, Mihaela Constantin, Alina Manta, Simona Dobre si doamna Cristina Stica, invatatoare la Gradinita Coramnic din Orsova care, prin intermediul Fundatiei daneze BORN I RUMAENIEN, le-a oferit micutilor sinistrati nenumarate jucarii si colete cu haine.


De asemenea, institutii importante din Craiova au contribuit la campania GdS „Si tu ai fost copil!“: Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Dolj, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj, Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova, Grupul de Pompieri „Oltenia“. GdS le multumeste tuturor pentru gestul lor extraordinar. Prin bunatatea si generozitatea lor, sute de copii zâmbesc astazi din nou, de ziua lor! (GdS)


Caravana Sperantei


Fundatia „Gazeta de Sud“ a demarat campaniile umanitare in zonele sinistrate imediat dupa dezastrul care a cuprins satele din sudul Doljului. Cu sprijinul unor companii, institutii si persoane fizice, convoaie cu ajutoare, in valoare de peste 600 de milioane de lei, au ajuns in zonele unde au fost adapostiti locuitorii din zonele afectate. Alimente, saci de dormit, corturi, produse de igiena, au fost impartite sutelor de familii care au ramas sub cerul liber. Campaniile umanitare ale Fundatiei „Gazeta de Sud“ in zonele afectate de inundatii poarta numele de „Caravana Sperantei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS