14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestival pentru prichindei in Cetatea Baniei

Festival pentru prichindei in Cetatea Baniei

De Ziua internationala a copiilor, prichindei, bunici si parinti se pot bucura deopotriva de un maraton al distractiei in cadrul Festivalului „1 Iunie – Medieval“ de la Craiova, care a inceput in urma cu doua zile.,


Cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului, Primaria Municipiului Craiova, in parteneriat cu unitatile de invatamânt scolare si prescolare din urbe, a organizat saptamâna aceasta mai multe actiuni si manifestari. Pe esplanada Teatrului National din Banie au avut loc manifestari traditionalele: concursuri sportive, jocuri, dans modern, concursuri-spectacol sustinute de copii pentru copii, animatie cu papusi, desene pe asfalt, toate desfasurate sub egida festivalului „1 Iunie – Medieval“.


Potrivit organizatorilor, ca si in anii trecuti, si de data aceasta Parcul Teatrului National din Craiova a rasunat de râsete de copii. „Flori, bomboane, ursuleti de plus, baloane colorate, hainute, petreceri-surpriza, desene pe asfalt, personaje din lumea basmelor si povestilor preferate de micuti, cât si multe alte bucurii i-au atras pe prichindei sa patrunda in minunata lume a copilariei“, a spus reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, inspector scolar Tatiana Vais. Potrivit acesteia, voia buna a fost confirmata de faptul ca, inca de la debutul „Festivalului Medieval“ de la Craiova, micutii au petrecut alaturi de artistii si actorii craioveni si bucuresteni clipe de neuitat. „Prima zi a festivalului de la Craiova a fost un real succes. Incepând dis-de-dimineata si continuând pâna dupa-amiaza, copiii au cântat si dansat alaturi de eroii lor preferati: Scufita Rosie, Motanul incaltat, Danila Prepeleac etc.“. Alaturi de prichindeii urbei si-au dat concursul si cunoscuti artisti bucuresteni: „Magicianul“ – Marian Râlea, Mihai Malaimare si altii.


„De la copii, pentru copii“


Pe durata intregului festival din Cetatea Baniei, oaspetii de onoare ai evenimentului au fost scolarii si prescolarii din zonele doljene lovite de valul de inundatii. Aproximativ 160 de micuti din Rast si Negoi s-au bucurat si au dansat alaturi de prichindeii Baniei. „Spectacolele au fost si sunt dedicate in special copiilor din zonele afectate de inundatii – Rast si Negoi. Ne-am propus ca prin aceste actiuni ale copiilor din unitatile de invatamânt craiovene sa readucem pe chipul micutilor din acele zone un zâmbet de fericire“, a spus reprezentantul ISJ Dolj, Elena Vais. Aceasta a mentionat ca astazi micutii de la Gradinita din incinta Scolii nr. 2 „Traian“, din Craiova, impreuna cu trupa de teatru „Martinel“ le vor imparti dulciuri si jucarii prescolarilor din Rast.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS