14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, intoarsa pe dos de vânt

Craiova, intoarsa pe dos de vânt

Acoperisuri smulse, copaci dezradacinati, oameni luati pe sus, pene de curent. Acesta a fost rezultatul rafalelor puternice de vânt care au maturat sâmbata judetul Dolj.


Acoperisul unui bloc din Craiova a cazut sâmbata, in jurul orei 15.00, peste o masina, dupa ce a fost smuls de o rafala de vânt. Din fericire, in momentul in care acoperisul a fost aruncat de pe bloc nu era nici un trecator in zona, iar incidentul nu s-a soldat cu victime.


Imobilul avariat de vijelie este blocul A17 de pe strada 1 Decembrie 1918, din cartierul craiovean Rovine. Singura victima a furtunii a fost Renaultul Megane al unui locatar din acelasi bloc, peste care au picat bârnele si tabla smulse de vânt. Autoritatile locale au stabilit ca acoperisul blocului A17 nu a avut autorizatie de constructie si au hotarât sa amendeze drastic atât constructorul, cât si asociatia de locatari 26 Rovine. „Se putea intâmpla o nenorocire, dar, din fericire, nu era nimeni pe strada in momentul acela. Constructia acoperisului a fost facuta fara autorizatie si fara a respecta normele in vigoare. Am amendat asociatia cu suma de un miliard de lei, pentru lipsa autorizatiei de constructie si pentru ca a facut receptia in lipsa reprezentantilor primariei, si cu un miliard constructorul, care nu a fost o firma specializata, ci o persoana fizica“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Reprezentantii Asociatiei de locatari nr. 26 nu au putut fi contactati ieri pentru a afla opinia lor in legatura cu sanctiunile primariei.


Chiar daca acoperisul a cazut pe domeniul public, primaria a refuzat sa se ocupe de eliberarea drumului si de strângerea molozului, lasând asociatia sa faca aceasta munca. Ieri, la ora 16.00, acoperisul blocului A17 era acolo unde a cazut, circulatia fiind inchisa pe strada 1 Decembrie 1918.


Pomi smulsi si pene de curent


Vijelia de sâmbata a smuls din radacini un plop de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Craiova, in apropierea complexului comercial Marlorex. Caderea copacului a avut drept rezultat intreruperea curentului electric in mai multe gospodarii din Isalnita, dar si blocarea circulatiei pe sensul de iesire din oras pentru 30 de minute.


La fata locului s-au deplasat angajati ai RADPFL si Electrica, dar si agenti ai Politiei Rutiere. Din fericire, si in acest caz nimeni nu a fost ranit, chiar daca plopul a picat pe sosea.


Doi barbati, aruncati in apa


Furtuna de sâmbata s-a facut simtita si in localitatea doljeana Goiesti. Doi barbati au fost surprinsi de vijelie pe puntea suspendata de peste râul Amaradia si au fost aruncati in apa de rafalele puternice de vânt.


Fratii Nicolae si Marian Baloi, de 38, respectiv 36 de ani, treceau sâmbata, in jurul orei 15.00, pe puntea de peste Amaradia si se indreptau spre satul Pioresti, unde locuieste tatal lor. Chiar daca vântul sufla cu putere, ce doi barbati au incercat sa treaca, puntea suspendata fiind singura cale de a traversa râul. La jumatatea puntii, din cauza vijeliei care balansa puternic constructia, profilele din metal si lemn au cedat, iar fratii Baloi au fost aruncati in apele Amaradiei de la o inaltime de peste patru metri.


In ciuda inaltimii mari de la care au picat, cei doi au scapat destul de usor. Victimele au fost transportate imediat la spital, iar dupa acordarea primelor ingrijiri, medicii au hotarât ca nu este nevoie de internare. Doar Nicolae necesita câteva zile de repaus la pat pentru ca a cazut cu spatele pe scândurile desprinse din punte.


Victime la Sinaia


Sase persoane au fost ranite sâmbata, la intrarea in complexul muzeal Peles, de un copac doborât de furtuna puternica. Victimele accidentului, patru elevi si doi cetateni spanioli, au fost transportate la Spitalul de Urgenta din Ploiesti cu fracturi si multiple traumatisme, iar o fetita de 12 ani a fost dusa in stare de coma la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, de un echipaj SMURD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII