14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi angajati CFR, cercetati pentru vânzarea ilegala de fier vechi

Doi angajati CFR, cercetati pentru vânzarea ilegala de fier vechi

Un sef de serviciu al Sucursalei CFR Marfa Craiova, seful Depoului de Locomotive Piatra-Olt si alte doua persoane sunt cercetati penal in legatura cu vânzarea ilegala a peste 300 de tone de fier vechi, informeaza Inspectoratul General al Politiei Române.


Politistii Biroului de Investigare a Fraudelor al Sectiei Regionale de Transporturi Craiova au instrumentat un dosar privindu-i pe Dan M, sef serviciu la Sucursala CFR Marfa Craiova, Florea B., seful Depoului de Locomotive Piatra-Olt, Valerian S., administratorul unei societati comerciale din Slatina si Leonard Doru S., angajat al aceleiasi firme. Cei patru sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la comiterea infractiunii de abuz in serviciu, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii, toate in forma continuata.


In perioada octombrie 2002 – iunie 2003, cu ocazia amenajarii unui teren in incinta Depoului de Locomotive CFR Piatra – Olt, acestia au incalcat prevederile legale privind achizitiile publice, iar pe de alta parte au valorificat ilegal cantitatea de 314.390 de kilograme de fier vechi ce apartinea depoului, cauzând un prejudiciu Sucursalei CFR Marfa Craiova de peste 744 de milioane de lei vechi. Administratorul si angajatul firmei pe care o conduce au valorificat o parte din fierul vechi, in nume personal, declarând in fals provenienta acestuia, sustragându-se astfel de la plata impozitului pe venit catre bugetul consolidat al statului, in valoare de aproape 25 de milioane de lei vechi. Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS