19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovencele - experte in negocieri

Craiovencele – experte in negocieri

Atentie barbati, incepând cu aceasta saptamâna, oltencele beneficiaza de un program special creat pentru ele, care are rolul sa le imbunatateasca abilitatile de comunicare!


Aveti o multime de idei, dar nu stiti cum sa le explicati celorlalti? Va este teama sau va bâlbâiti când trebuie sa vorbiti in fata unui public? Ei bine, problema dumneavoastra are rezolvare. „Women’s ToastMaster“ este un program initiat de Institutul National Democrat (IND) si implementat in Craiova de Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa (ARTI) si Casa de Cultura a Studentilor din Craiova.


Cetatea Baniei este al doilea oras din România, dupa Bucuresti, unde se incearca aplicarea acestui program. „Prin intermediul intrunirilor ToastMaster, participantele isi vor dezvolta abilitatile de pregatire si sustinere a unui discurs public, vor lua parte la dezbateri, vor invata tehnici de negociere si de rezolvare a conflictelor si vor afla cum sa fie mai receptive la mesajele altora“, a precizat Iulia Sandulescu, coordonator al „Women’s ToastMaster“.


Invitata de onoare: Nicoleta Miulescu


Cursurile se vor desfasura saptamânal, in fiecare zi de miercuri, de la 18.00 la 20.00, timp de un an, in Sala de Marmura a Casei de Cultura a Studentilor si la ele vor putea participa femei de toate vârstele si din toate categoriile sociale. Fiecare intâlnire va beneficia de prezenta unei persoane publice, femei de cariera care au reusit sa se impuna intr-o lume a barbatilor. Surse din cadrul organizatorilor ne-au dezvaluit ca printre invitati se va numara si un barbat. S-a facut o exceptie pentru Dan Cristea, acesta fiind campion la oratorie. La acest proiect s-a lucrat aproximativ cinci luni, iar miercurea trecuta, de Ziua Martisorului, a avut loc primul curs. Invitatul de onoare al intâlnirii a fost Nicoleta Miulescu, secretarul Primariei Craiova. Aceasta le-a impartasit craiovencelor câteva trucuri despre cum sa-si invinga teama de a vorbi in public.


Nicoleta Miulescu le-a sfatuit pe craiovence sa citeasca mult si sa ai aiba tot timpul impresia ca se privesc in oglinda când vorbesc. „Am facut ce-am vrut când a fost vorba de cariera mea“, a afirmat secretarul primariei craiovene, care a mai discutat despre importanta familiei in viata unei femei de cariera si despre cele mai frecvente motive pentru care femeile ajung sa-si neglijeze visele.


Si barbatii sunt timizi


Dupa discursul Nicoletei Miulescu, oltencele prezente la Women ToastMaster au facut primul pas in incercarea de a-si imbunatati abilitatile de comunicare. Craiovencele s-au impartit in doua grupe si, cu ajutorul moderatoarei Cristina Catana, au discutat despre care sunt avantajele si dezavantajele femeii de cariera. Daca nu ati reusit sa ajungeti la primul curs, dar va doriti sa fiti capabile sa sustineti discursuri si dezbateri publice, mai puteti inca sa va inscrieti in programul Women ToastMaster.


Ramâne de vazut cum vor face fata barbatii noilor femei: cele care pâna acum vorbeau intr-una nu vor mai putea fi ignorate pentru ca de-acum isi vor sustine cu argumente opiniile, iar cele care pâna nu demult nu indrazneau sa-si ridice privirea din pamânt vor incepe sa sustina discursuri in public! In plus se pare ca si printre domni exista destui dintre cei care se bâlbâie si se inrosesc când trebuie sa vorbeasca in public, asa ca ARTI, in colaborare cu Casa de Cultura a Studentilor si IND, va demara incepând cu data de 10 martie programul „Men’s ToastMaster“, menit sa imbunatateasca deficientele de comunicare ale barbatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS