22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon ii cere inapoi lui Badescu casa Triscu

Solomon ii cere inapoi lui Badescu casa Triscu

Dupa ce Gazeta de Sud a deconspirat modul in care directorul de la Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ, Ilie Badescu, i-a dat ginerelui sau o casa din patrimoniul public al Craiovei, primaria a decis sa-si ia casa inapoi.


Consiliul local, primaria si primarul Craiovei au decis in urma cu doua zile sa se adreseze justitiei pentru constatarea nulitatii absolute a actelor prin care casa din strada Tudor Vladimirescu, cumparata la un pret simbolic, a ajuns in proprietatea ginerelui lui Badescu. Autoritatile au trimis Judecatoriei Craiova adresa nr. 12049 din 20.02.2006, cerând constatarea nulitatii absolute a contractelor de inchiriere si de cumparare incheiate de Grigorie Marinel Cristian pentru casa din testamentul lui Petrache Triscu. Actiunea este indreptata impotriva fiicei si ginerelui lui Badescu, a consiliului judetean – Sector servicii publice, precum si a RAADPFL. In procesul care va urma, angajatul primariei, directorul Ilie Badescu, va trebui sa se decida daca este de partea ginerelui si a fiicei sale sau a primariei care-i semneaza statul de plata de câteva zeci de milioane de lei pe luna. Mentinerea lui Badescu in fruntea RAADPFL Craiova nici macar nu se pune in discutie de sefii lui din primarie, atâta timp cât acestia ii pregatesc un „Proiect de hotarâre privind avizarea obiectivelor si criteriilor de performanta in vederea incheierii contractului de performanta al directorului general al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova“. Proiectul va fi supus dezbaterii consiliului local in sedinta din 27 februarie.


Proprietar cu voie de la tata socru


Reamintim cititorilor nostri ca Marian Cristian Grigorie, ginerele directorului Badescu, a cerut RAADPFL in 2001 sa-i aprobe un schimb de locuinta. Socrul a pus masinaria institutiei in functiune si, ajutat de functionarii carora le era sef, a decis ca Grigorie merita sa stea cu chirie in casa lui Petrache Triscu, desi acesta nu se incadra in nici una dintre prevederile legale in vigoare. Dupa câteva luni, in anul 2002, Grigorie, pe baza Legii nr. 112/1995, a cumparat de la Sectorul servicii publice al Consiliului Judetean Dolj casa pentru care obtinuse contract de inchiriere. Si asa, pentru doar câteva milioane de lei, familia ginerelui lui Badescu a pus mâna pe o casa si un teren care valoareaza câteva miliarde de lei pe piata imobiliara. Ilie Badescu trebuia sa vegheze la respectarea legilor in materie de imobile administrate de RAADPFL, dar s-a facut ca nu realizeaza dimensiunea ilegalitatii prin care a facut rost de zestre pentru fata sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII