19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetrila incearca eliminarea centralelor termice poluante

Petrila incearca eliminarea centralelor termice poluante

Cele patru centrale termice care functioneaza in prezent in orasul Petrila se vor reprofila pe alt tip de combustibil si vor functiona dupa un alt mecanism mai putin poluant, dupa ce va fi aleasa solutia ideala.


Edilii orasului spun ca acum fac calcule privind transformarea centralelor in puncte termice, iar alimentarea lor sa se faca, in combinatie, cu carbune si combustibil lichid, sau sa fie alimentate de la Termocentrala Paroseni.


„Pentru prima data in istoria orasului se fac calcule ca magistrala de la Paroseni sa fie adusa la Petrila si, de aici, sa racordam punctele termice. Mai sunt si alte variante ce vor fi luate in calcul, pentru ca deocamdata se analizeaza situatia. Dupa ce va fi gasita solutia, nu mai trebuie decât sa gasim fondurile necesare“, a spus Dumitru Rascolean, viceprimarul orasului Petrila.


Numarul mare de debransari si problemele legate de asigurarea stocului de carbune au facut ca vechiul sistem sa nu mai poata functiona la parametrii normali.


In prezent, edilii din orasul Petrila sustin ca au comandat un studiu prin care sa stabileasca varianta optima care va fi aleasa ca solutie pentru sistemul de termoficare deficitar de acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS