9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Contre intre liberali

Tariceanu nu scapa de contestatii. Fostul sau sef de partid se alatura celor care il fac responsabil de declinul PNL. Theodor Stolojan il acuza pe Calin Popescu Tariceanu ca-i duce pe liberali catre o opozitie sigura. Premierul ii raspunde ca asteapta si propunerile concrete, pe care de altfel consilierul presedintelui Basescu le-a promis in urma cu câteva luni.


Directia in care merge PNL este gresita si daca va continua pe acest drum „locul partidului va fi in opozitie pentru o lunga perioada de timp“, sustine Stolojan. Mai mult, el este nemultumit ca in ultima perioada tintele liberalilor sunt partenerii de guvernare si presedintele Traian Basescu, si nu PSD. „Sigur ca presa care doreste asemenea lucruri ii incurajeaza. Este o directie gresita! Daca vom merge in aceasta directie, locul PNL va fi in opozitie pentru o lunga perioada de timp. Forta noastra consta in aceasta Alianta, pe care trebuie sa o pastram cu orice pret. Iar acei colegi ai nostri care cred ca incurajeaza PNL facând excese de critica publica la adresa presedintelui României sau a partenerilor sunt pe un drum gresit“, este de parere Theodor Stolojan.


„Sigur ca intotdeauna este foarte usor când stai deoparte si critici. Este mai greu când esti la cârma“, ii raspunde Tariceanu fostului sau sef de partid. Tariceanu a mai afirmat ca exista „o buna intelegere“, cu o anumita exceptie insa. „Stim cu totii ca intr-o coalitie este mult mai usor sa apara anumite situatii de tensiune când unul din participanti incearca sa-si faca un capital politic. Asta e viata intr-o coalitie. Nu ne cereti ca o coalitie sa functioneze la fel de dulce si de lin ca un partid“, afirma premierul.


Iesirea lui Theodor Stolojan nu este o premiera. Fostul partener de tandem al lui Traian Basescu a avut o serie de interventii publice, intâmplator sau nu, in momentele in care Calin Popescu Tariceanu era contestat in partid. In vara, dupa ce acesta a renuntat la demisie si la declansarea alegerilor anticipate, Stolojan se declara dispus sa se implice mai mult in PNL. „Daca organizatiile judetene ajung la concluzia ca trebuie schimbat ceva in politica si structura PNL, atunci au posibilitatea si sunt indreptatite sa o faca. Daca organizatiile judetene considera ca eu trebuie sa joc un rol in aceasta schimbare, atunci sunt pregatit si este de datoria mea sa raspund la aceasta chemare“, declara, in urma cu câteva luni, consilierul presedintelui. Dupa o intâlnire cu Tariceanu, el a precizat insa ca n-are de gând sa renunte la functia de la Cotroceni, ci vrea doar sa gaseasca solutii impreuna cu colegii sai liberali. Rabdarea sa pare insa sa se fi pierdut intre timp. Mai ales ca tot mai multi dintre liberali isi declara public nemultumirea fata de prestatia sa ca presedinte de partid. Mai mult, unii dintre ei vorbesc chiar despre o debarcare a lui Tariceanu de la sefia partidului, insa in primavara anului viitor, dupa prezentarea raportului de monitorizare al Comisiei Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS