16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicinistii, controlati de jandarmi

Medicinistii, controlati de jandarmi

Surpriza neplacuta la concursul de rezidentiat atât pentru ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, cât si pentru intregul sistem sanitar românesc. La concursul care s-a desfasurat ieri, in patru centre universitare, s-au inscris aproape 5.694 candidati, cu circa 400 mai putin fata de anul trecut. Ministrul Nicolaescu a recunoscut faptul ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza salariilor mici ale rezidentilor.


Concursul s-a desfasurat in patru centre universitare: Bucuresti – grupa specialitatilor chirurgicale si grupa medicina dentara, Cluj-Napoca – grupa specialitatilor medicale si grupa medicina de familie, Craiova – grupa medicina de laborator si Târgu Mures – grupa farmacie.


Examenul de rezidentiat s-a desfasurat fara incidente la Craiova. 153 de studenti medicinisti din toata tara au candidat pentru cele 110 locuri la specialitatea „medicina de laborator“.


Ordinea la examen a fost asigurata de 50 de jandarmi, care au insotit comisia de examinare si au avut obligatia sa „colecteze“ toate telefoanele mobile ale celor care au intrat in sala, studenti si profesori examinatori. Chiar si asa au existat nemultumiti, care au sustinut ca in sala de examen a fost frig. In replica, Mihai Caragea, secretarul-sef al Universitatii de Medicina Craiova, membru in comisia de examinare, a declarat: „In sala au fost 26 de grade pentru ca am pornit si instalatia de aer conditionat. Probabil, unii parinti au tremurat de emotii si din cauza frigului de afara“. Astazi, pâna la ora 15.00, sunt asteptate eventualele contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS