19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Opiniile cititorilor

Un exemplu de grevist


Ma numesc ing. Nicolae Vaduvescu, stau in str. 1 Mai, bl. 9 si doresc sa-mi exprim si eu umila mea parere despre greva cadrelor didactice printr-un simplu exemplu, anume: in bloc la mine mai locuieste doamna profesoara Delia Roxana Draganescu, la apartamentul nr. 3. Doamna Draganescu este profesoara de limba engleza la Colegiul National „Carol I“ Craiova. Dumneaei face meditatii si legal, dar si nelegal, acasa cu elevii si ia câte 250.000-300.000 de lei pentru o sedinta de 40 de minute (zice-se doua ore – fara recreatie). Face si dimineata, dar si dupa-amiaza, când are ore libere (si are, dupa cum se vede, berechet). Va pot da concret, pe zile si ore si cu câti copii face (4 dupa-amiaza si 2-3 dimineata). Nu stiu ce impozit plateste pe venit, pe câti si cât, dar ciupeste zilnic 1.500.000 de lei x 5 zile = 7.500.000 de lei, este cel putin 30.000.000 de lei pe luna. Oare nu vrea si dumneaei sa-si creasca venitul prin salariu, sa nu mai faca greva (la scoala) sa fie impozitat tot acest venit? Nu vrea sa creasca tot pe aceasta cale (a diminuarii economiei subterane, a reducerii evaziunii fiscale) sa creasca zic, pensia mamei sale, doamna Mucalau Maria? Ea daca da un minuscul impozit, nu trebuie sa elibereze bon fiscal etc.? Deranjul nostru, al colocatarilor nu conteaza?.


Cu stima, ing. Nicolae Vaduvescu


 


Cât muncesc profesorii invatatorii!…


Anul are 365 de zile, din care sa scadem:


a) 5 zile care sunt Ziua scolii, a Republicii etc., ramânând 360 de zile din care profesorii si invatatorii au:


b) 90 de zile vacanta de vara (15 iunie – 15 septembrie), mai au


c) 14-15 zile vacanta de Craciun si 14-15 zile de Pasti, deci 90 + 30 = 120 de zile vacanta pe an ca, chipurile, se mai duc 2-3 zile pe la scoala in timpul vacantei, la ce?… Ca sa se mai intâlneasca, bârfeasca, sa mai bea câte o cafeluta, uneori si câte un paharel;


d) sunt 52 de saptamâni pe an, deci 52 de duminici si 52 de sâmbete, total 104 zile când nu lucreaza


e) ca sa fie in rând cu toate categoriile de muncitori care lucreaza in toata lumea câte opt ore pe zi, pentru dânsii zilele lucratoare care le-au mai ramas se impart in 2, deoarece ei lucreaza 4 ore pe zi. Deci din 360 de zile scadem 90 + 30 vacantele + 104 sâmbata si duminica = 222 zile nelucratoare, ramân 138 zile pe care le impartim la 2 si fac 69 de zile ar lucra pe an.


Dar nici un cadru didactic nu intra la ore exact la timp, mai intârzie 5-15 minute si la atâtea sute de ore se aduna câteva zile nelucrate. Ce ar pati un pilot sau mecanic de locomotiva sa intârzie 2-3-10 minute, cum fac profesorii? Sigur ar fi dati afara de la prima abatere, dar ei?? – ii doare-n cot!


Mai e ceva: unii, si nu-s putini, mai dau si ore la câte o droaie de copii, cerându-le 300-500.000 de lei sedinta (2 ore) si ca sa nu fie depistati, nu tin in acelasi loc, ci in fiecare zi la casa altui copil, deci nu la el, iar parintii acestor copii stiind ca poimâine vor veni la ei, se pregatesc saracii pentru toata droaia de copii care vor veni la ei cu profesor cu tot, cu de-ale gurii, prajituri, bomboane etc., iar lui domnul profesor si un paharel de tarie, terminându-se cu o cafeluta tare.


Nu mai spun de cadourile ce le primesc in aur, la sfârsit de an, de ziua domnului profesor etc.


Nu l-am vazut pe nici unul cu bataturi la mâini ca aceia din constructii, industrie, agricultura, care muncesc si zece ore pe zi si nu primesc leafa ca profesorii astia nemultumiti.


Nu le e RUSINE.


Padurarii si preotii ca sa-i mentina in functie ar da ei lunar statului un salariu bunicel, cam asa ar trebui si profesorii sa dea statului macar impozitul pe banii (milioane) ce-i iau de la meditatii – dar o fac??? niciodata.


N.B. M-ar bucura sa apara in cotidianul dumneavostra acest articol, mai imbunatatit, ca sunteti de meserie si le-ati mai taia din pretentiile absurde ce le solicita. Cred ca ati primi si multe telefoane de felicitare descoperind adevarul.


Mult succes!


Va multumim, Georgescu Ion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII