9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIoan Melinescu, citat pentru discutii cu anchetatorii

Ioan Melinescu, citat pentru discutii cu anchetatorii

Fostul presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, s-a prezentat, ieri, in fata procurorilor instantei supreme pentru a oferi detalii in legatura cu plângerile penale efectuate impotriva lui de catre actuala conducere a Oficiului, a informat Biroul de presa al Parchetului General.


„Plângerile formulate impotriva fostei conduceri a ONPCSB au fost conexate intr-un singur dosar in care Ioan Melinescu este cercetat alaturi de alte persoane. In legatura cu acest dosar a fost citat, ieri, Melinescu“, au declarat aceleasi surse.


Nu acelasi lucru a spus, la iesirea din sediul Parchetului, fostul presedinte al Oficiului. Potrivit Mediafax, acesta a declarat ca s-a prezentat la Parchetul General in legatura cu o plângere facuta de el impotriva actualului presedinte. Ioan Melinescu pretinde ca judecatorul Iulian Dragomir ar fi furnizat presei mai multe documente cu caracter strict secret care se aflau in posesia sefului Oficiului. El a explicat ca ar fi vorba despre o nota strict secreta a serviciilor de informatii, mai multe adrese ale Oficiului catre Parchet, precum si toate informarile referitoare la Rafo.


Contactati telefonic, reprezentantii Biroului de presa ne-au infirmat stirea, precizând ca nu au cunostinta despre o astfel de plângere. „Va spun cu certitudine ca astazi nu s-a inregistrat nici o plângere formulata de Ioan Melinescu“, au declarat aceleasi surse.


Asa cum am mai scris, ONPCSB a formulat saptamâna trecuta cea de-a cincea sesizare penala impotriva fostului presedinte al institutiei, Ioan Melinescu, pe care il acuza ca a incalcat prevederile legale privind protectia informatiilor clasificate.


Surse judiciare au declarat ca acuzatiile care planeaza asupra lui Melinescu sunt abuz in serviciu contra intereselor publice si favorizarea infractorului, fiind vorba, printre altele, de neraportarea unor tranzactii ilicite efectuate de Genica Boerica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS