20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Mischie a fost „bagat la apa“ de cel mai bun prieten

Nicolae Mischie a fost „bagat la apa“ de cel mai bun prieten

• Astazi este asteptata in fata instantei Sanda Mischie • Judecatorii ar putea acorda un nou termen, in cazul in care considera ca marturia Sandei Mischie poate influenta cursul procesului • Daca toate declaratiile date pina acum in dosar ii sint favorabile lui Mischie, un element soc ar putea fi declaratia lui Eugen Bumbaru, „prietenul“ din Elvetia


Eugen Bumbaru, „prietenul“ din Elvetia la care Nicolae Mischie sustine ca a lasat la reparat arma de vinatoare Baikal, nu confirma declaratiile fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Potrivit unor surse judiciare, declaratia lui Eugen Bumbaru, cetatean român rezident in Elvetia, luata de o comisie rogatorie, este singura care contrasteaza cu cele ale martorilor audiati pina in prezent in procesul in care Mischie este judecat pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Din ziua in care a aparut povestea armei de vinatoare pe care Nicolae Mischie si-a cumparat-o din Elvetia, au inceput sa circule si o multime de declaratii in legatura cu persoana care ar fi introdus pusca in România. Pina si fostul prefect Pantelimon Manta, cel care a spus intr-o conferinta de presa ca Nicolae Mischie l-a rugat sa ii transporte in bagaje o parte din arma de vinatoare, a inceput sa sufere de amnezie. De fapt, chiar de la declaratiile fostului inamic al lui Mischie a si fost demarata, in anul 2003, o ancheta. Dupa un drum sinuos pe la mai multe Parchete, intre care si Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a decis trimiterea in judecata a lui Mischie. In România insa, martorii au probleme mai mari de memorie decit in Elvetia.


„Piesa de rezistenta“


Conform acelorasi surse judiciare, „piesa de rezistenta“ si in acelasi timp cheia dosarului este reprezentata de declaratia cetateanului elvetian Eugen Bumbaru, al carui nume a fost atit de invocat de fostul baron de Gorj. Persoana respectiva recunoaste in declaratia data in fata comisiei rogatorii ca a fost contactat de Mischie la aproape doi ani de la achizitionarea armei. Ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj i-ar fi propus elvetianului sa se prezinte in fata unui notar italian pentru a incheia un act din care sa rezulte ca arma a fost adusa mai tirziu in tara. Propunerea a fost refuzata, iar Eugen Bumbaru a povestit cum a fost realizat actul de donatie intre el si prietenul din Godinesti. De altfel, Mischie a si declarat, la data izbucnirii scandalului, ca actul de donatie a armei a fost o masura de siguranta, intrucit obiectele primite cadou nu se impoziteaza la vama. Interesant este ca primul dosar care i-a fost intocmit lui Mischie de procurori nu a continut decit actul de donatie si o copie dupa permisul de port-arma. La acea data, procurorul Dimitru Bocsan, actual prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, nu a fost curios sa afle si in ce mod a fost introdusa arma in tara. In numai doua zile dosarul a primit rezolutie de neincepere a urmaririi penale, acest lucru intimplindu-se in 2003. Astazi, la Tribunalul Gorj, a fost programat un ultim termen in care Mischie este judecat pentru contrabanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS