Cazurile recente de gripa aviara detectate in estul Europei au dus la o reducere dramatica a consumului de carne de pasare pe intregul continent. Singurii care par sa fie la adapost pina in prezent sint scandinavii. La polul opus, in Turcia, consumul de carne de pasare a scazut cu aproape 50 la suta. Majoritatea restaurantelor de pe continent au scos deja carnea de pasare din meniu. In Italia, consumul a inregistrat o scadere de 20 de procente, in ciuda faptului ca ea nu importa din tarile atinse de virus. Si in Franta, scaderea vinzarilor se situeaza in jurul a 30 la suta, iar in regiunile vecine României pina la 25 la suta. Numai in Marea Britanie si in statele nordice nu a fost declarata nici o fluctuatie importanta a cererii de carne de pasare. Daca in România s-a raportat o scadere medie de 10-15% a cererii, in Bulgaria, in schimb, nu a fost inregistrata nici o fluctuatie.
Gripa aviara ameninta economia UE
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei