17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu hot-dog-ul pe coridoarele Grupului Scolar „Gheorghe Bibescu“

Cu hot-dog-ul pe coridoarele Grupului Scolar „Gheorghe Bibescu“

Sub sloganul „ia hot-dog-ul, neamule!“, la Grupul Scolar Industrial „Gheorghe Bibescu“ din Craiova a fost adoptata o noua varianta de „livrare“ a produselor fast-food pentru elevi. Mai exact, de aproximativ doua saptamini, coridoarele unitatii de invatamint s-au transformat intr-un loc de vinzarea a crenvurstilor, a hot-dogului si a sandvisurilor. Directorul unitatii de invatamint, Petre Cauc, se declara chiar incintat de aceasta „expunere“ de produse alimentare si spune ca liceenilor li s-a mai „taiat pofta“ de duca dupa mincare, un posibil motiv de chiul de la ore.


Unele institutii de invatamint preuniversitar din Dolj demonstreaza prin diferitele practici ca pentru „inavutirea“ vistieriilor sint dispuse la orice. Mai mult, directorii mizeaza pe faptul ca Legea descentralizarii unitatilor scolare permite obtinerea de fonduri financiare extrabugetare. Este si cazul Grupului Scolar Industrial „Gheorghe Bibescu“ din Craiova, care nu de mult a adoptat pentru elevi un fel de livrare a produselor fast-food, la clasa. In urma cu doua saptamini, cu acceptul conducerii, pe coridoarele institutiei de invatamint si-a facut aparitia o toneta ambulanta la care se vind produse alimentare tip fast-food: sandvisuri si hot-dog. „Da, este adevarat. In scoala, in pauze, elevii pot sa-si procure mincarea chiar de pe coridor. Si nu vad care este problema atita timp cit sint scutiti de efortul de a mai parasi scoala pentru a-si lua mincare, de altfel, un pretext de chiul“, a spus Petre Cauc, directorul Grupului Scolar „Gheorghe Bibescu“. Si pentru ca ideea infiintarii acestei practici nu-i apartine, directorul a tinut sa precizeze cum a inceput totul. „Firma care ne-a cerut permisiunea de a-si livra produsele prin scoala a oferit, iar noi am acceptat. Practic este un serviciu contra altui serviciu“, a adaugat Cauc, motivind ca in schimbul chiriei, care nu depaseste un milion de lei pe metru patrat, pe luna, si firma are avantajele ei. „Angajatul nu mai sta pe strada, in bataia vintului, a ploii si a soarelui. Vinzatorul are un acoperis deasupra capului, iar elevii au mincarea gata la orice ora“. Vinzatorul ambulant Tiberiu Popa spune ca sandvisurile se pregatesc pe loc, in fata elevilor.


Controverse


Insa, nu toata lumea este de aceeasi parere cu directorul scolii. Cei care au cite ceva de comentat sint, in special, parintii elevilor, care nu sint de acord cu aceasta practica noua. In opinia lor, vinzarea produselor fast-food se alatura celorlalte „inventii de prin scoala“, cum ar fi sala de internet de la subsolul unitatii de invatamint si sistemul modern de supraveghere a dascalilor si elevilor cu camera de luat vederi. Multi dintre „reclamanti“ spun ca scoala nu stie ce sa mai faca pentru „a lua“ copiilor banii din buzunare. „Miine, poimiine, cine stie ce idee le mai vine. Pentru bani, fac orice. Insa nu se gindesc ca noi muncim si poate nu ne permitem sa ne tinem copiii cu asa ceva. Copilul nu intelege si pofteste!“, a spus un parinte nemultumit de aceasta metoda.


Cerere si oferta!


Liceenii ne-au asigurat ca metoda este eficienta. In plus, preturile produselor nu sint piperate- 13.000 de lei un hot-dog, iar sandvisurile, 15.000 de lei- si toti elevii isi pot permite sa-si cumpere cel putin unul. Tiberiu Popa spune ca vinzarile nu sint prea mari, elevii cumparind, mai ales, pina la ora 13.00. Cei care se eschiveaza sa-si cumpere de mincare de la toneta si prefera sa vina cu pachetelul in geanta sint profesorii, care, din cele comentate de liceeni, vin cu idei noi doar pentru elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII