20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Cu jalba la Basescu

O familie din Craiova sustine ca a trebuit sa ajunga pina si la presedintele tarii, pentru ca seful de post din localitatea doljeana Scaiesti sa finalizeze o ancheta, in cazul unui scandal care s-a petrecut in primavara acestui an. Oamenii spun ca au facut sesizari la Ministerul Administratiei si Internelor, la Ministerul Justitiei si la autoritatile locale ca sa-l faca pe respectivul agent sa demareze mai repede ancheta.


Ana Stoica, din Craiova, sustine ca la cinci luni de cind a fost batut fiul sau, Vichi, de 26 de ani, de doi tineri din localitatea Scaiesti, seful de post abia a catadicsit sa ia citeva declaratii si sa incheie un proces-verbal, fapt care i-a impiedicat sa-i actioneze in instanta pe agresori. Femeia povesteste ca baiatul sau a fost batut in luna mai de doi tineri, Catalin si Laurentiu Anghel. „Fiul meu, Stoica Vichi, pe 2 mai 2005 s-a dus la sora lui, in comuna Scaiesti, iar in jurul orei 16.00 a iesit la magazinul din comuna sa cumpere tigari. In apropierea magazinului se aflau Anghel Laurentiu si Anghel Catalin, care l-au intrebat pe fiul meu de unde este. La iesire, cel mai mare dintre frati l-a impins, iar Catalin a dat cu pumnul, cu un corp contondent, lovindu-l in nas“, a spus Ana Stoica. Femeia sustine ca seful de post a asistat la bataie, dar a ramas nepasator, desi l-a vazut cazut la pamint pe Vichi. Totusi, politistul l-a invitat a doua zi la postul de politie, unde tinarul nu a mai ajuns pentru ca a fost internat in spital pentru o perioada de 25 de zile, fiindu-i eliberat si un certificat medico-legal.


Protejatii sefului de post


Mama lui Vichi s-a prezentat in locul fiului sau la politie si mare i-a fost surpriza, spune ea, cind a vazut ca seful de post i-a adus cu propria masina la politie pe Anghel Catalin si pe concubina lui, aratindu-se foarte prietenos cu ei, iar declaratia luata acestuia a constat intr-o intrebare: „De ce l-ai batut?“. „Acestia au fost adusi cu masina sefului de post, iar dupa o discutie, i-a luat atit pe Anghel Catalin, cit si pe concubina lui si a zis: «Hai sa mergem de unde am venit». S-au urcat in masina sefului de post si a plecat, iar pe noi ne-a lasat in fata postului fara sa ne spuna ceva. De aici s-a vazut clar ca sint protejatii sefului de post“, a mai spus Stoica.


Alta varianta


Seful de post din Scaiesti, agent-sef adjunct Emil Borocan, are alta varianta. El spune ca, dimpotriva, dosarul cu pricina a fost rezolvat in termen si chiar a ajuns in instanta. „Eu nu am favorizat pe nimeni, asa cum sustine familia Stoica. Cercetarile trebuie sa se efectueze in mai multe etape, ceea ce s-a intimplat si in acest caz. La politie a fost inregistrat dosarul la data de 24 mai 2005, iar pe 26 iunie a plecat la Parchet cu propunere de trimitere in judecata. Stiu ca m-au reclamat peste tot, dar raspunsurile primite probabil ca nu i-au multumit. Ei cer despagubiri de200 de milioane de lei ca sa-l ierte pe agresor, dar nu eu sint cel care decide acest lucru, ci instanta de judecata“, a declarat Emil Borocan.


In prezent, dosarul a ajuns la Judecatoria Filiasi. Pe 5 octombrie va avea loc primul termen de judecata. Organele de cercetare penala au concluzionat ca Anghel Catalin se face vinovat de comiterea infractiunii de vatamare corporala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS