7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiaristi cu dosar penal pentru returnare ilegala de TVA

Ziaristi cu dosar penal pentru returnare ilegala de TVA

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj au finalizat ieri cercetarile in dosarul penal care vizeaza o restituire ilegala de TVA de peste 5,5 miliarde de lei obtinuta de un grup infractional de patru persoane, printre care se afla si nume cunoscute din presa craioveana.


Cei patru invinuti din dosarul penal amintit – Mihail Gavrila, Simona Mladin, Bogdan Berneanu si Vergica Diaconu – sint cercetati sub aspectul savirsirii infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la inselaciune, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa la inselaciune. Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa al IPJ Dolj, in luna iunie 2004, Bogdan Berneanu, in calitate mincinoasa de asociat unic la o societate comerciala din Craiova, dar administrind in fapt o alta societate din municipiu, i-a determinat cu intentie pe Vergica Diaconu (administrator la cea de-a doua societate), Simona Mladin (jurist la a doua societate) si Mihail Gavrila (administrator la a doua societate) sa intocmeasca documente fictive care sa ateste o operatiune comerciala derulata intre cele doua societati. In baza documentelor false, cea de-a doua societate a solicitat si obtinut de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj o rambursare ilegala de TVA de 5.555.926.754 lei. Politistii de la Investigarea Fraudelor au retinut si faptul ca, in luna august 2004, Vergica Diaconu – in calitate mincinoasa de reprezentant al unei alte firme din Craiova – a mai solicitat o rambursare de TVA in suma de 959.000.000 de lei, insa functionarii DGFP Dolj nu i-au aprobat de aceasta data restituirea de TVA intrucit cererea nu indeplinea conditiile legale, era formulata de cel care nu detinea nici o calitate in cadrul societatii si nu existau documente contabile care sa justifice cererea de rambursare.


Dosarul cauzei a fost inaintat procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Craiova, cu propunere de trimitere in judecata. Daca vor fi gasiti vinovati, cei patru risca pina la 20 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII