10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la licitatiile organizate de Primaria Bustuchin

Nereguli la licitatiile organizate de Primaria Bustuchin

• Corpul de Control al prefectului de Gorj a constatat mai multe nereguli in organizarea licitatiilor la Primaria din Bustuchin • Raportul de control a fost trimis spre valorificare Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj • Primaria Bustuchin risca o amenda de pina la 75.000.000 de lei vechi


Corpul de Control al prefectului de Gorj a descoperit, in urma unei verificari efectuate recent la Primaria din Bustuchin, o serie de nereguli in ceea ce priveste organizarea licitatiilor publice si acordarea contractelor. Au fost constatate abateri la aplicarea Ordonantei nr. 60/2001 la contractul de prestari servicii incheiat intre Consiliul Local Bustuchin si SC Georgiana Roxana SRL din Vilcea, care avea ca obiect lucrari de transport material calcaros necesar reabilitarii unor drumuri de pe raza comunei. Pretul convenit a fost de 2,5 lei pe kilometru pentru o basculanta de 16 tone, macadamul urmind sa fie adus din localitatea Bistrita, Vilcea. Comisia de control a stabilit ca in caietul de sarcini de la licitatie nu au fost trecute specificatiile tehnice prevazute de ordonanta referitoare la achizitiile publice. De asemenea, organizatorul licitatiei nu a estimat nici valoarea contractului, obligatie ce ii revenea conform acelorasi prevederi legale. Pentru abaterile constatate, edilii din Bustuchin risca o amenda de pina la 75.000.000 de lei vechi, raportul cu datele controlului fiind trimis spre valorificare Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj.


AF Ioan Gabor si PF Ioan Gabor – singur si impreuna la licitatie


Controlul reprezentantilor prefecturii s-a mai oprit si asupra contractului de executie de lucrari incheiat intre Consiliul Local si Asociatia Familiala Gabor Ioan din Turda, judetul Cluj. Contractul viza efectuarea unor lucrari de tinichigerie la sediul primariei, Scoala din Poiana Seciuri si la cantina din comuna. Valoarea contractului a fost de 98.000.000 de lei, iar la licitatia cu selectie de oferta s-au prezentat doua persoane fizice si o asociatie familiala, respectiv AF Ioan Gabor Ioan, PF Gabor Gavril si PF Gabor Ioan. Licitatia a fost adjudecata de PF Gabor Ioan, iar pe contract a fost trecuta, dintr-o eroare a angajatilor primariei, AF Gabor Ioan. „Avind in vedere aceasta constatare, cit si posibilitatile de concurenta neloiala (a se vedea ofertele primite), sa se trimita documentatia spre valorificare Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj“, se mentioneaza in documentul intocmit de Corpul de Control al prefectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS