10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAruncata in strada de propria fiica

Aruncata in strada de propria fiica

O batrina de 83 de ani din Craiova a ramas, dupa o viata, sa nu mai aiba unde sa-si odihneasca batrinetile. Femeia a avut, pina acum doua luni, o garsoniera pe care a dat-o unui nepot. Acesta a scos-o afara, iar femeia a apelat la fiica sa, dar nici acesteia nu i-a pasat de propria mama. Acum, femeia se vede obligata sa stea pe strada.


„M-a gonit. A zis ca sint batrina si ca nu mai vrea sa aiba grija de mine. Ce sa fi facut? Am plecat. Am stat pe strada, iar acum am ajuns la spital. Nici nu mai stiu pe unde am umblat. M-au gasit pe cimp si m-au adus aici“, a povestit Dina Popa. Batrina are 83 de ani si este singura. A ramas vaduva acum 23 de ani. Pina in urma cu doua luni, femeia a locuit intr-o garsoniera in Craiova pe care, dupa cum sustine ea, i-a donat-o unui nepot care, ulterior, a scos-o din locuinta. „M-am dus la fiica mea, la Bals. Este singurul meu copil si m-am gindit ca va avea grija de mine. I-am spus ca nu vreau nimic de la ea, ca am si eu pensie. Aveam cu ce sa-mi cumpar mincare, imi trebuia doar un acoperis deasupra capului. Am stat la ea, dar dupa o luna mi-a spus sa plec, sa ma duc unde voi vedea cu ochii si am plecat. Am patru nepoti. Trei sint casatoriti, iar unul sta cu maica-sa. Am incercat sa ma duc la una dintre nepoate, dar nici ea nu ma poate tine. Este greu sa ai grija de un batrin care nu mai este in putere“, a mai spus batrina. Povara anilor este cu atit mai greu de suportat cu cit femeia nu are altceva de facut decit sa se gindeasca la viata ei, la cit de mult a muncit, la faptul ca a avut si ea o casa, iar acum nu mai are nimic. „Am stat cu chirie in oras. Aveam si eu un loc de munca. Fiica mea nici nu vrea sa-si aminteasca toate lucrurile pe care le-am facut pentru ea. Acum nu mai sint buna, nu mai pot face nimic, nu mai am cu ce sa o ajut. A venit rindul ei sa aiba grija de mine, dar nu vrea, o incurc, o deranjez. Parca nici nu ar avea suflet. Iti este mila de un strain, dar de propria mama…“, a povestit Dina Popa cu ochii plini de lacrimi.


Azilul, ultima speranta


Acum, pentru ca din cauza unei cazaturi s-a lovit la cap, batrina este internata la Sectia de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova. „Am cazut pe strada si m-am lovit. Strada a fost casa mea pina acum. Aici, in spital, este bine, este liniste, am un pat si o perna pe care sa-mi asez capul. Daca m-or da afara si de aici, m-oi duce la un camin, daca nu stau linga un gard si gata. Nu mai am mult de trait. Ma gindeam ca ultimii mei ani vor fi linistiti, dar nu, trebuie sa-i petrec sub cerul liber. M-am bucurat ca am nepoti, i-am ajutat, dar nici ei nu ma vor. Unde sa ma duc? Nu-mi trebuie prea multe. Imi ajunge un pat intre patru pereti“, a afirmat batrina. Pentru multi batrini aflati in situatia Dinei Popa, azilul pare a fi ultima solutie. Acesta este locul unde oameni care au muncit o viata, care au crescut copii, carora li s-a umplut inima de bucurie cind au venit nepotii pe lume sint nevoiti sa-si astepte sfirsitul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS