9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Mischii vorbeste la telefon pe rupte in... Sudan!

Primaria Mischii vorbeste la telefon pe rupte in… Sudan!

Un control al Camerei de Conturi Dolj, efectuat la Primaria Mischii, pentru anul financiar 2004, a scos la iveala numeroase nereguli in functionarea aparatului administrativ al acestei institutii. Printre neregulile semnalate de inspectorii financiari se numara neintroducerea in patrimoniu a unor obiective de investitii aflate in curs de executie, in valoare totala de aproximativ 1,8 miliarde de lei, precum si a terenurilor scolilor, in valoare de 518 milioane de lei. Verificarile au concluzionat, de asemenea, ca registrul de contabilitate nu era completat in conformitate cu legea. La 31 decembrie 2004, valoarea reala a lucrarilor executate la investitii era de 2,2 miliarde de lei, fata de numai 1,8 miliarde, cit era inscris in „situatia soldurilor“, cu aproximativ 386 de milioane de lei mai putin. La acestea se adauga impozite neinregistrate in valoare de 415 milioane de lei. Mai mult, inspectorii au descoperit ca situatiile financiare pe anul 2004 si contul de executie bugetara nu au fost supuse aprobarii consiliului local de catre primarul Ion Duta. Edilul-sef al localitatii a si fost amendat pentru acest lucru cu cinci milioane de lei vechi.


Amenajarile de drumuri, o investitie cu probleme


Alta neregula descoperita priveste neinregistrarea in evidente de catre institutie a majorarilor si penalitatilor de intirziere pentru debitele pe care CL Mischii le avea de incasat la sfirsitul anului trecut, penalitati in valoare de aproximativ 415 milioane de lei. In ceea ce priveste cheltuielile cu autoritatile executive, controlorii financiari au descoperit lucruri interesante. Dupa orele de program, din primarie s-a vorbit intr-o veselie la telefon, in strainatate. Statele preferate ale celor care sunau: Grecia, Spania, Italia, Irlanda de Nord si… Sudan!, valoarea fiind de 33,3 milioane de lei.


Ultima neregula constatata se refera la cheltuielile pe care primaria le-a angajat pentru amenajari de drumuri comunale, lucrari de care s-a ocupat SC DONIC CONSTRUCT SRL Craiova, care a facut si alte lucrari decit cele din devizul de oferta, dupa cum mentioneaza raportul Camerei de Conturi Dolj. „Executantul lucrarilor a inscris fictiv alte categorii de lucrari care nu au fost solicitate de beneficiar si nu se gasesc in procesul-verbal de receptie“, se mentioneaza in acelasi raport. Responsabili de neregulile constatate au fost gasiti primarul Ion Duta, vicele Gheorghe Popa (membru in comisia de receptie), contabila Elena Ilie, consilierul juridic Lucian Caravan (membra in comisia de receptie), precum si referentul Firu Ani Camelia (membra in comisia de receptie). Organele de control au stabilit ca s-au platit nejustificat 69,3 milioane de lei, raportul de control fiind inaintat sectiei comerciale si de contencios administrativ a Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS