9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Batut cu toporul

Dupa ce a fost batut cu cruzime de un coleg de serviciu, un barbat a ajuns in stare foarte grava la spital. Victima il acuza pe agresor ca si-a premeditat fapta si este intrigata ca acesta se afla inca in libertate.


Grigore Glodan, de 39 de ani, din satul Gherta Mare, comunaTurt, Satu-Mare, a fost victima unei batai crunte. Barbatul a fost agresat cu un topor, iar in urma loviturilor a avut nevoie de sapte zile de spitalizare la Reanimare. Agresorul este un coleg de-al lui Grigore, iar din declaratia victimei si din spusele celorlalti colegi reiese ca acesta si-a premeditat fapta. „Sint plecat de acasa de citiva ani. Am fost peste tot prin tara, am facut de toate, am incercat sa cistig un ban muncind cinstit. Acum, eu si echipa pe care o conduc sintem la Dobret, in Olt, unde ne ocupam de culesul fructelor la o ferma din localitate. Duminica, 28 august, fusesem in sat sa facem citeva cumparaturi, ne-am intors la locul unde sintem cazati, am mincat si ne-am pregatit de culcare. Stiu ca am adormit, iar cind m-am trezit eram la Reanimare. Mi-au povestit colegii ca un baiat, tot coleg de-al nostru, Cristinel Iftemie, de 25 de ani, din Vaslui, desi trebuia sa fie la cinci kilometri de locul unde ne aflam noi, pentru ca este paznic la un lac, a asteptat sa adoarma toata lumea si a tabarit pe mine cu un topor. M-a lovit in cap, nici nu mai vad cu ochiul sting, mi-a dat peste miini incercind sa mi le taie, peste incheieturi, m-a lovit in piept cu muchia toporului, m-a lovit in spate, inca mai am semnele. Unul dintre ceilalti 12 colegi nu dormea, se uita la televizor, dar i-a fost teama sa intervina si a fugit. Tot dind el in mine, toporul a sarit din coada si a ramas infipt in perete. S-a dus sa ia alt topor, ca le avea pregatite, dar, intre timp, s-au trezit colegii si l-au surprins cind voia sa ma loveasca din nou. A vrut sa ma faca bucati. Si de parca asta n-ar fi de ajuns, m-a lasat si fara lantul de aur pe care il aveam la git si mi-a luat si cinci milioane opt sute din portofel“, a povestit victima.


„Mi l-a desfigurat“


Barbatul a fost transportat de urgenta la Spitalul de Urgenta Craiova unde a fost internat la Reanimare. A petrecut aici o saptamina incheiata. „Sotia credea ca sint la munca, iar eu eram pe patul spitalului. A ajuns la mine abia miercuri (31 august – n.r.). Tot scandalul cu acest baiat a pornit de la sotia lui Iftemie. Noi ne cunoastem de citiva ani, ca am lucrat impreuna. Acum ceva timp, ea a avut niste probleme cu bunica la care locuia in Brasov si nu mai avea unde sa stea. El m-a rugat pe mine, ca sef de echipa, sa-i dau voie sa-si aduca si sotia, iar eu, om cu suflet, i-am dat voie. M-am gindit ca ea ar putea sa ne mai faca si noua cite ceva de mincare. Au venit amindoi, iar ea a fost de acord sa ne gateasca. La un moment dat, nu numai eu, dar si oamenii nu au mai vrut sa mai manince din mina ei pentru ca nu era curata si mai si fura din mincare. Cred ca asta este motivul pentru care a incercat sa ma omoare“, a mai spus Grigore Glodan. Victima si sotia sa sint nedumeriti cum de omul care l-a lovit cu bestialitate este inca liber. „Uitati-va la el. Era un barbat chipes si uite cum a ajuns. Mi l-a desfigurat. Daca mi-l omora? Avem doi copii acasa. Nu a plecat de linga ei de drag, a plecat ca sa avem cu ce-i creste. Acum, omul asta se plimba liber, ar putea sa faca rau si altcuiva“, a spus sotia victimei, cu ochii plini de lacrimi. Dupa numarul zilelor de spitalizare, politia va incadra fapta si va stabili masurile care se vor lua pentru pedepsirea agresorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS