14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoruptia din politie - recunoscuta la nivel inalt

Coruptia din politie – recunoscuta la nivel inalt

Seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Hunedoara, Alexandru Draghiciu Rosioru, recunoaste ca in structurile politiei din judet exista angajati corupti care merg pe mina celor care ar trebui trasi la raspundere.


Comandantul IJP isi sustine afirmatia dind ca exemplu cazul politistilor de la Hunedoara, care lucrau alaturi de hotii de fier vechi, dar facind si presupuneri bazate pe teama agentilor din teritoriu de a colabora cu presa.


„Am efectuat controale sumare, in urma carora o parte dintre cei aflati la conducere s-au pensionat, motivind ca bolile de care sufera s-au agravat. Un anumit coeficient de coruptie duce la teama, probabil ca le este teama de superiorii lor si chiar de subalterni“, a declarat Draghiciu.


Potrivit comandantului IJP Hunedoara, de la inceputul acestui an peste 60 de cadre din inspectorat s-au pensionat la limita de virsta. Pe de alta parte, Draghiciu sustine ca exista si un numar destul de mare de dosare a caror instrumentare treneaza de citiva ani, iar acestea trebuie solutionate urgent. „A inceput curatenia in interior si sper sa continue si la celelalte institutii, iar daca pina acum veneau politistii din alte judete sa faca la noi cercetari, in prezent coruptii au fost identificati chiar de colegii lor“, a afirmat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS