14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBangladesh, sub teroarea bombelor

Bangladesh, sub teroarea bombelor

Cel putin doua persoane au fost ucise si alte 115 au fost ieri ranite intr-o serie de explozii cu bomba pe teritoriul Bangladesh-ului. Oficialii spun ca mai mult de 350 de explozii au avut loc simultan in 50 de comune si orase din Bangladesh, inclusiv in capitala Dhaka. Jamayetul Mujahedin Bangladesh, o grupare islamica in afara legii, a revendicat atacurile cu bomba. Politia a anuntat ca a arestat peste 50 de persoane care au avut legaturi cu deflagratiile de ieri.


„Incidentele au fost planificate. Dispuneam de informatii despre un astfel de plan, dar in urma cu citeva zile s-a considerat ca amenintarea nu mai era valabila“, a declarat ministrul de interne, Lutfozzaman Babr.


Premierul Khaleda Zia a condamnat atacurile si a spus ca acestea sint cele mai grave incidente petrecute pe teritoriul tarii.


La Dhaka, bombele au explodat linga Secretariatul de Stat, complexul Curtii Supreme, biroul premierului, campusul Universitatii, hotelul Sheraton si Aeroportul International Zia.


In Chittagong, principalul port al tarii, au explodat cel putin 15 bombe, iar la Sylhet, alte cinci. Deflagratiile au produs panica in foarte multe orase, iar traficul rutier a fost paralizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS