19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa la standarde europene pentru locuitorii din Tuglui

Apa la standarde europene pentru locuitorii din Tuglui

Proiectul de alimentare cu apa potabila a comunei Ţuglui, in valoare de un milion de euro, bani obtinuti din fonduri guvernamentale, a fost demarat pe 3 august.


Lucrarile se vor finaliza pina in luna martie, anul viitor, si constau in forarea unor puturi de mare adincime si realizarea unei retele de alimentare cu apa a comunei. In prima faza, vor fi construite cismele stradale, dupa care se va realiza racordarea individuala a cetatenilor la reteaua de apa curenta. In acest sens, consiliul local va organiza o licitatie publica pentru stabilirea firmei care va executa lucrarile de racordare individuala. Costul acestor lucrari este de aproximativ sase milioane de lei, suma care include lucrarile si materialele necesare racordarii.


Viceprimarul Sorin Romulus Agapie spune ca se impunea realizarea acestui proiect, pinza freatica fiind poluata cu nitriti si nitrati. „Este un lucru foarte bun pentru locuitorii acestei comune, pentru ca, in primul rind, se va imbunatati calitatea apei, iar indicele de confort va creste, fapt ce va aduce si alte beneficii. Anul viitor, locuitorii comunei noastre asteapta si gazele“, a declarat Sorin Agapie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS