9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO localitate cu multi copii

O localitate cu multi copii

Numarul mare al prescolarilor din comuna Farcasu a dat multe batai de cap oficialitatilor locale. Pentru a se evita aglomeratia din gradinitele existente in satele care apartin comunei, autoritatile au hotarit construirea unui local nou, cu dotari moderne.


Scoala din comuna Farcasu se confrunta cu problema lipsei de spatiu, iar gradinitele din comuna sint foarte aglomerate din cauza numarului mare de prescolari. „Am organizat o licitatie pentru a desemna o firma care sa se ocupe de construirea unui local in satul Golumbu, in care sa functioneze noua gradinita. Termenul de executie este de sase luni. Speram sa finalizam constructia pina la 1 ianuarie. Vom realiza, de asemenea, si o instalatie de alimentare cu apa curenta a scolii “, a afirmat Ilie Nemtaru, primarul comunei.


In comuna sint 237 de elevi. In satul Farcasu exista o scoala generala cu clasele I-VIII si o gradinita, iar in satele Amarasti, Golumbu si Golumbel exista cite o scoala cu clasele I-IV si cite o gradinita. Anul viitor, la Scoala din Farcasu se vor face reparatii cu fonduri europene si se va monta o centrala termica pe lemne. Tot la anul, va fi nevoie de infiintarea unei noi grupe de gradinita. Primaria a cumparat din fonduri proprii un microbuz cu care elevii din clasele V-VIII sint adusi la scoala din Farcasu din celelalte sate ale comunei. „Desi noi incercam sa le asiguram tot confortul si toate conditiile necesare unei activitati de invatare optime, nu sintem multumiti de rezultatele copiilor nostri. Anul acesta, din 15 elevi, doar opt au reusit sa intre la liceu“, a precizat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS