17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Parchetul ancheteaza moartea unui gorjean plecat la munca in Italia


Moartea unui gorjean plecat la munca in Italia este anchetata de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plingeri formulate de una dintre fiicele celui care a fost gasit spinzurat intr-o casa din localitatea Mulazzano de linga Milano. Sicriul in care se afla corpul neinsufletit al lui Stefan Bordei, de 54 de ani, din Plopsoru, a fost adus ieri la morga Spitalului din Tirgu Jiu, unde rudele au asteptat rezultatul necropsiei. Faptul ca a fost adus in România fara ca medicii legisti italieni sa efectueze necropsierea cadavrului a trezit suspiciunea procurorilor. Din primele constatari ale anchetatorilor, Stefan Bordei plecase, in urma cu doua luni, sa isi caute de lucru in Italia, impreuna cu cetateanul italian Cesare Giulio Sardo. Dupa cum a precizat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, Sardo a fost cercetat pentru spalare de bani. Rudele celui decedat cred ca moartea lui Stefan Bordei s-a produs in conditii suspecte. (E.M.)


Colectie de amenzi primite de Pletea


Dora Pletea, experta din dosarul „Casa Ganescu“, a adunat pina in prezent amenzi in valoare de 30.000.000 de lei. Specialista trebuia sa aduca la Tirgu Jiu un raport de expertiza solicitat de procurorii gorjeni, in legatura cu lucrarile efectuate de firma ARC Tirgu Carbunesti la casa de oaspeti, aflata in proprietatea Consiliului Judetean Gorj. De mentionat ca onorariul pentru realizarea expertizei este de 60.000.000 de lei. (E.M.)


Locuitorii din Danciulesti au si viceprimar


Ion Popescu, de 26 de ani, membru PSD, este noul viceprimar al comunei Danciulesti. Cu sase voturi pentru si patru impotriva, consiliul local l-a desemnat, in urma cu doua zile, pe Popescu sa ocupe cea de-a doua functie de conducere din primarie. Cu toate ca aveau posibilitatea sa isi aleaga un vice pedist sau penelist, consilierii locali ai Aliantei D.A. nu au reusit sa se inteleaga si unul dintre acestia a votat pentru candidatul PSD. (E.M.)


Accident la Calafat din cauza unei carute


Politistii din Calafat s-au dovedit din nou neputinciosi in a aplica Codul Rutier. Pentru ca n-au reusit sa interzica traficul vehiculelor cu tractiune animala pe DN 56, asa cum ii obliga legea, alt accident rutier s-a petrecut, din cauza unei carute, in municipiul Calafat. Joi dimineata, in jurul orei 5.00, pe raza localitatii mentionate, T. Tsveton, de 40 de ani, aflat la volanul unui tir bulgaresc, a ajuns din urma o caruta, pe care a observat-o prea tirziu pentru a efectua in bune conditii manevra de frinare. Incercind sa o depaseasca, tirul a intrat in coliziune cu un autoturism Ford Escort, condus regulamentar de Catalin Nicola, de 38 de ani, din localitate. In urma impactului, soferul din Calafat a fost ranit usor, dar s-a ales cu masina serios avariata. (A.D.)


Liderul PRM Gorj ii sfatuieste pe primari sa nu isi ia concediu


Presedintele PRM Gorj, Ion Mocioi, a declarat ca primarii si consilierii locali nu ar trebui sa isi ia concediu de odihna in aceasta vara. Edililor li se recomanda sa iasa pe cimp si sa ii coordoneze pe sateni la stringerea recoltelor. Una dintre prioritati ar trebui sa fie si pregatirea pentru inundatii, prin saparea santurilor de la porti si desfundarea rigolelor. Liderul PRM Gorj a afirmat ca primarii si consilierii isi pot amina efectuarea concediilor pentru la iarna. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS