15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Scurte stiri

S-a inecat de ziua ei


O adolescenta, de 14 ani, din Musetesti a murit la sfirsitul saptaminii trecute, dupa ce incercase sa faca baie in apele riului Jiu. Trupul fetei a fost vazut plutind citeva ore mai tirziu in zona castrului roman de la Bumbesti-Jiu. Fata venise la mama ei pentru a-si serba ziua de nastere, plecind apoi la scaldat. Adolescenta a alunecat insa de pe o piatra si a cazut in apele involburate. (E.M.)


Caruta a fost mai tare decit Cielo


Un grav accident de circulatie s-a produs duminica seara, in jurul orei 21.45, in Calafat, din cauza unei carute care circula ilegal in municipiu. In timp ce conducea un autoturism Cielo, Emil Tunaru, de 35 de ani, din localitate, a fost nevoit sa depaseasca o caruta intilnita pe strazile municipiului Calafat. Nepastrind o distanta laterala suficienta, masina a agatat vehiculul cu tractiune animala, apoi a parasit carosabilul si a intrat intr-un pom de pe trotuar. In urma accidentului, un copil de 13 ani care se afla in masina, a fost grav ranit. Accidentul poate ca nu s-ar fi produs daca politistii calafeteni si-ar fi facut treaba cum trebuie si ar fi interzis circulatia carutelor prin municipiu, asa cum prevede Codul Rutier de citiva ani incoace. (A.D.)


Un fulger a lovit mortal o gorjeanca


O gorjeanca din localitatea Bilta, Runcu, a murit dupa ce a fost trasnita. Paraschiva Turtoi avea 54 de ani si plecase sa ia calul pe care il lasase la pascut. Un fulger a lovit atit animalul, cit si pe femeie, in corpul calului raminind o gaura adinca in locul in care s-a produs descarcarea electrica. Paraschiva Turtoi este cea de-a cincea persoana care moare trasnita in ultimele doua luni. (E.M.)


A murit inecat cu salam si piine


Gheorghe Radoi, de 51 de ani, din comuna Barbatesti, a fost gasit mort intr-o balta de singe de colegii cu care lucra, simbata dimineata. Barbatul era angajat paznic la o firma privata si, pentru ca avea capul spart si era plin de singe, politia a crezut ca Gheorghe Radoi a fost omorit. Florian Ghita, seful Serviciului de Medicina Legala (SML) Vilcea a precizat, in urma autopsiei, ca barbatul a murit inecat si nu este vorba de nici un omor. „In timpul pauzei de masa, Gheorghe Radoi s-a inecat cu o bucata de salam si de piine, dupa care a decedat. Acesta a cazut din picioare si lovitura din zona capului s-a produs in urma impactului“, a declarat seful SML Vilcea. (A.S.)


O tinara a incercat sa se sinucida dupa ce s-a certat cu soacra


Claudia M., de 20 de ani, din municipiul Rimnicu Vilcea, a ajuns in stare grava la spital dupa ce a inghitit mai multe pastile pe baza de plante, incercind sa se omoare. Tinara le-a povestit cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Vilcea ca s-a certat foarte rau cu soacra ieri-dimineata si, de suparare, a luat mai multe pastile. Florin Nicolae, medicul de garda de la UPU, a precizat ca tinara a fost dezintoxicata si a primit tratament de urgenta. (A.S.)


O batrina s-a spinzurat cu fitilul de la lampa


Nicolita Vacaru, de 70 de ani, din comuna Livezi, a fost gasita de sotul ei, duminica dupa-amiaza, spinzurata de un prun din gospodarie. Batrina s-a sugrumat cu ajutorul fitilului de la lampa cu gaz. Florian Ghita, seful Serviciului de Medicina Legala (SML) Vilcea, a precizat ca femeia nu a mai avut tentative de sinucidere pina in prezent si nu suferea de nici o afectiune cronica. (A.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS