17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Apa calda va fi sistata timp de cinci zile


Craiovenii vor fi lipsiti de apa calda in locuinte in perioada 25-29 iulie. Motivul il reprezinta revizia anuala care se face la reteaua de termoficare. In paralel, la nivelul orasului, se realizeaza si lucrari de inlocuire a retelelor, care se afla intr-un stadiu avansat de uzura. „Aproximativ 40% din conducte au fost schimbate, atit in cazul celor de apa calda, cit si in cazul agentului termic. In acest sens, de la inceputul anului, s-au cheltuit aproximativ zece miliarde de lei“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache. Pina la inceputul sezonului rece, Regia Autonoma de Termoficare Craiova are obligatia sa monteze contoare termice la toate scarile de bloc. De asemenea, la sfirsitul lunii august vor fi primiti si banii de la guvern pentru investitiile in modernizarea punctelor termice. Directorul regiei, Tatian Tudorache, a declarat ca cele 70 de miliarde de lei vor fi utilizate si pentru inlocuirea schimbatoarelor de caldura, primele vizate fiind cele care au randament mic. (R.M.)


Spargere la Vama Calafat


Doi minori si-au facut provizii de tigari direct din magazia Vamei Calafat. In noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 1.00, lucratorii vamali de la Vama Calafat au sesizat Postul de Politie Transporturi Navale Calafat ca persoane necunoscute au patruns prin efractie in magazia de bunuri a vamei, de unde au sustras 230 de pachete cu tigari de diferite tipuri. In urma investigatiilor facute de politisti, au fost depistati in citeva ore si autorii spargerii. Este vorba despre doi minori din localitate – unul de 13 ani si altul de 14 ani – de la care prejudiciul a si fost recuperat. Cei doi minori s-au ales cu dosar penal pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. (A.D.)


Doua cutite si un satir


Un craiovean s-a ales cu dosar penal pentru port ilegal de arme albe, dupa ce s-a dus sa bea o bere inarmat cu doua cutite si un satir. Vasile Ducu, de 46 de ani, nu s-a limitat insa la o singura bere, devenind agresiv in urma consumului de alcool. Agitind un cutit, el a inceput sa-i ameninte pe cei care treceau prin fata unei terase din cartierul Rovine. Cineva a anuntat politia, iar o echipa a Sectiei 4 Politie Craiova s-a deplasat imediat la fata locului. Dupa ce l-au dezarmat pe Ducu de cutit si l-au condus la sectie, politistii i-au facut o scurta perchezitie corporala, ocazie cu care au descoperit asupra acestuia inca un cutit si un satir. Vasile Ducu s-a ales cu dosar penal pentru port ilegal de arme albe, fapta sanctionata de Legea nr. 61/1991 cu pina la doi ani de inchisoare. Tot miercuri seara, in jurul orei 20.00, o echipa a jandarmeriei doljene a intervenit in zona pietei din Craiovita Noua, unde un minor agita un cutit cu lama de 13 centimetri in fata mai multor tineri. Minorul, domiciliat in Silistea Crucii, s-a ales si el cu dosar penal pentru port de arma alba, in baza Legii nr. 61/1991. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS