19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO plimbare cu caleasca prin oras

O plimbare cu caleasca prin oras

O caleasca precum cele din cartile cu povesti poate fi zarita in ultima vreme pe strazile municipiului Rimnicu Vilcea. Impodobita cu ghirlande multicolore si trasa de un cal pe sub tei, trasura plimba cuplurile de tineri insuratei, dar si perechile virstnice care nu au uitat sa se bucure de viata.


De aproximativ o luna, cetatenii din Rimnicu Vilcea s-au obisnuit sa se intilneasca prin oras cu o caleasca alba, trasa de un cal ca-n povesti. Unica in judet, caleasca a devenit mijlocul de transport al tinerilor indragostiti, al copiilor, dar si al batrineilor nostalgici. Ea este proprietatea unui vilcean, care intentioneaza sa dezvolte o adevarata afacere. Intreprinzatorul, acum pe post de vizitiu, a achizitionat frumoasa trasura si calul numit Tarzan, dupa ce a vazut in alte orase cit de profitabila este o astfel de afacere. „Exista calesti in multe orase din tara si mi-am zis ca ar fi o idee buna sa fac si eu rost de una, desi sint foarte scumpe. Mi-as fi dorit ca ea sa fie trasa de un cal alb, dar ar fi costat prea mult. Treaba asta a devenit o afacere de familie, iar trasura este inmatriculata corespunzator. La inceput este mai greu“, a spus proprietarul. Pretul unei plimbari romantice de o ora costa aproximativ 500.000 de lei. Cei mai entuziasmati clienti sint copiii, care sint foarte incintati sa zareasca pe strada o caleasca precum cele din cartile cu povesti.


„Fiecare nunta este o poveste“


Trasura a devenit rasfatul cuplurilor proaspat casatorite. „Simbata si duminica stam in fata primariei. Tinerii insuratei vor sa fie dusi la biserica sau la restaurant cu caleasca. Ii plimbam pe sub tei si fiecare nunta este ca o poveste. Tariful este negociabil, pentru ca nu stii pe unde vor mirii sa mearga“, a spus vizitiul.


Oamenii marturisesc ca, atunci cind te plimbi cu trasura, lumea pare mai frumoasa si uiti de griji. Proprietarul intentioneaza sa-si extinda afacerea, motiv pentru care va mai achizitiona o caleasca, iar la iarna intentioneaza sa-l plimbe pe strazile orasului chiar pe Mos Craciun. In viitor este prevazuta infiintarea la nivel national a unei asociatii a transportatorilor cu calesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS