19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTestamentul unei batrine, motiv de judecata

Testamentul unei batrine, motiv de judecata

Vasile si Georgeta Iorga din Motru, judetul Gorj, sustin ca institutiile statului ca le-au afectat viata din anul 2003.


Ioana Stanoiu, din Calimanesti-Pausa, a intocmit in 1991 un testament prin notariat in care lasa intreaga ei avere, compusa din 3.800 mp de teren si o casa, familiei Iorga, fiind ruda de gradul I cu aceasta. Pe 11 iunie 2003, Iorga Vasile si ginerele sau au mers la Pausa, constatind ca octogenara Ioana Stanoiu are pierderi de memorie. Acestia se decid sa o transporte pe batrina la Motru, pentru a fi mai bine ingrijita. Cei doi constata ca din locuinta batrinei au disparut toate actele, inclusiv cele de identitate. Vecinii i-au indrumat catre proprietarul unui bar, Marin Constantin, care vindea octogenarei alimente. Cei doi au descoperit ca batrina avea la acesta o datorie de 2.128.000 de lei, pe care au achitat-o contra unei chitante de mina.


In urma discutiilor purtate cu privatizatul, a rezultat ca batrina nu avea alte datorii la acesta si nu au aflat nimic despre acte. In aceste conditii, acestia amina transportarea batrinei la Motru.


Insa, pe 17 iunie, in jurul orei 12.00, familia Iorga merge la Calimanesti-Pausa, unde descopera ca Ioana Stanoiu a disparut de la domiciliu. In aceeasi zi incep cautarile, dar fara succes. La ora 17.00, apare Politia din Calimanesti alertata de un binevoitor. Cercetarile se amina pentru ziua urmatoare. Dupa plecarea politiei, familia Iorga anunta presa din Rimnicu Vilcea.


In dimineata de 18 iunie 2003, in timp ce politia era cu familia Iorga, la Pausa se primeste un telefon de la comandantul Politiei Calimanesti, care ii cheama la sediu deoarece Ioana Stanoiu cu Marin Constantin sint acolo. Fiecare da o declaratie, iar cea a Ioanei Stanoiu este consemnata de un un politist, in timp ce batrina vorbea despre altceva. De la Rimnicu Vilcea, familia Iorga si octogenara au plecat la Motru.


Insa, Marin Constantin a prezentat un act de mina, prin care Ioana Stanoiu ii vinde acestuia 250 mp teren intravilan, atit cit are curtea casei. Actul de mina a fost legalizat de Tribunalul din Brezoi pe 18 iunie, in ziua in care toti au fost la Politia Calimanesti. Presedinta Daniela Tuta a judecat cererea de legalizarea inscrisului, prin care Ioana Stanoiu ii vindea lui Marin Constantin 250 mp teren intravilan, in care se arata ca este prezenta si batrina. In aceeasi zi, se da si hotarirea nr. 660, ramasa definitiva. Pe 25 mai 2005, Raileanu Tatiana, medic de familie, ii elibereaza lui Marin Constantin o adeverinta, potrivit careia Ioana Stanoiu este sanatoasa mintal, desi batrina decedase de 40 de zile. Procesul se judeca la Curtea de Apel Pitesti pentru a cincea oara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS