17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

REUT SA a scapat de supravegherea AVAS


Societatea comerciala REUT SA, printre ai carei actionari se numara omul de afaceri Constantin Popeci si SIF Oltenia, a iesit de sub supravegherea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. In prima jumatate a acestui an, AVAS a incetat monitorizarea postprivatizare a societatii doljene, masura prin care autoritatea statului urmarea respectarea clauzelor contractuale si derularea investitiilor asumate in urma contractului de privatizare. Alaturi de REUT, pe lista AVAS se mai afla SC HERMES SA Bistrita, SC PRO OPTICA SA Bucuresti, SC TEHNOFRIG SA Cluj, SC PROGRESUL SA Ilfov, SC HIDROTEH SA Bucuresti si SC ASTRA Vagoane Calatori SA Arad. Societatile iesite de sub supravegherea Autoritatii au semnat contracte de vinzare-cumparare de actiuni in valoare de 222 de miliarde de lei si se angajau sa investeasca aproape 400 de miliarde de lei. (V.T.)


Incasari stopate la Directia de Impozite si Taxe


Directia de Impozite si Taxe, din cadrul Primariei Craiova, nu va face incasari pina luni, 4 iulie. Programul a fost modificat, deoarece Trezoreria din cadrul Directiei de Finante Publice Dolj nu lucreaza in aceste zile, din cauza denominarii monedei nationale, iar, conform legii, banii incasati trebuie depusi la casieria institutiei. Viceprimarul Sorin Iordache a precizat ca primaria nu isi asuma responsabilitatea de a tine in sediu sume foarte mari de bani. Persoanele care trebuia sa plateasca taxe in acest interval vor amina efectuarea platilor pentru luni, 4 iulie, acest lucru neatragind penalizari. In aceste zile insa, functionarii publici din cadrul Directiei de Impozite si Taxe vor efectua controalele regulate si vor putea realiza executari silite. (R.M.)


Deputatii au stabilit conditiile de acordare a creditelor in agricultura


Creditele pentru stimularea investitiilor in agricultura pot fi garantate de fondurile de garantare sau de catre imprumutat prin certificate de depozit, garantii pe animale, masini si utilaje agricole, ipoteca asupra cladirilor si terenurilor agricole, plantatiilor sau orice alte garantii agreate. Acest text a fost adoptat, ieri, de catre deputati, la propunerea Comisiei de agricultura, care a completat un articol din Legea privind stimularea investitiilor in agricultura. Proiectul, propus de guvern, preciza doar un cadru general, respectiv ca imprumutatul poate garanta prin garantii reale sau orice alte garantii agreate de catre institutia care acorda creditul. Legea a fost adoptata, Camera Deputatilor avind calitate decizionala. (I.T.)


Conferinta pe tema denominarii la Petrosani


Denominarea monedei nationale si implicatiile in domeniul afacerilor constituie subiectul dezbatut vineri la Universitatea din Petrosani de specialistii din Valea Jiului, cu sprijinul Bancii Nationale a României. Evenimentul se desfasoara sub semnul unei informari publice gratuite si este organizat de Centrul de Afaceri Petrila, in parteneriat cu SC Audith&Consulting SRL Petrosani si Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Petrosani, in cadrul proiectului „Sprijin pentru intreprinzatori si managementul Centrelor de Afaceri“. Scopul conferintei este acela de a mediatiza impactul acestui eveniment major, care va marca societatea româneasca. Organizatorii evenimentului spun ca intentioneaza sa aduca un prim sprijin mediului de afaceri local in trecerea la leul greu (RON). (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS