19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul isi deschide ambasada la Bruxelles

Doljul isi deschide ambasada la Bruxelles

Aceasta va functiona pe linga sediul Parlamentului European


Consiliul Judetean (CJ) Dolj isi va deschide in curind, in colaborare cu celelalte administratii din tara, un birou la Bruxelles, pe linga Parlamentul European. Proiectul reprezinta o initiativa a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România (UNCJR), care doresc sa-si faca lobby si sa se informeze de la sursa in ceea ce priveste programele de dezvoltare cu finantare UE. Potrivit presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, tratativele pentru deschiderea biroului se afla intr-un stadiu avansat. „S-a identificat un spatiu de circa 480 de metri patrati si se negociaza cu proprietarul contractul de inchiriere. Imobilul va fi mobilat si fiecare consiliu judetean isi va trimite un reprezentant acolo“, a declarat Prioteasa.


Acesta a mai precizat ca rolul de ambasador al judetului la Bruxelles va fi indeplinit, prin rotatie, de angajatii de la Directia de Integrare Europeana (DIE) din cadrul CJ Dolj, nefiind inca stabilita perioada unui astfel de mandat in capitala europeana.


„Noi am vrea ca, prin rotatie, fiecare sa stea acolo cite sase luni, dar legea belgiana da permis de munca numai pentru trei luni. Sa vedem daca gasim alta solutie, in colaborare cu vreo universitate. Reprezentantul nostru la Bruxelles va trebui sa stie primul cind se lanseaza vreun program de finantare al UE si sa ne informeze si pe noi. Exista circa 200 de programe de finantare, dar noi accesam doar o mica parte dintre ele“, a completat Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS